DKKA

2020.12.21. 21:18

A másodosztály éllovasát is fölényesen győzték le

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese hétfőn a Ligakupa C-csoportjában második mérkőzésén az NB I. B keleti csoportját vezető Vasas vendége volt. A DKKA ezúttal sem hagyott kétséget, és fölényes diadalt aratott.

Gallai Péter

2020.12.15. Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia és Tempo SE felnőtt női Liga mérkőzés Dunaújváros Sportcsarnok Fotón: Bulath AnitaFotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A találkozó előtt az új protokoll szerint megtörtént a csapat koronavírus-gyorstesztelése, ami Gurics Attila klubmenedzser tájékoztatása szerint minden érintett esetében szerencsére negatív lett. Azaz eldőlt, a Kohász részéről nincs akadálya a találkozónak, és a másodosztályban tízből tíz győzelemmel álló Vasas részéről sem volt. A hazaiaknál ismerősként lehetett köszönteni Cifra Anitát, aki tavaly nyáron igazolt az angyalföldiekhez.

Vasas – DKKA 27–42 (15–21)

Vasas: Kántor, Ferenczi 1 (kapusok), Imrei 2, Pénzes 4 (1), Hadnagy 2, Cifra 1, Szilovics 3, Tóth 3 (1), Ács 2, Bréda 2, Házi 2 (2), Kovács 2, Ivanics 1, Nagy Zs. 1, Szatmári 1, Speth. Vezetőedző: Penszki Gergely.

DKKA: Wéninger, Hlogyik (kapusok), Mihály 1, Barján 6, Ferenczy, Szalai 5, Horváth 3, Bulath 9 (3), Fodor 1, Matucza 1, Kazai 2, Galkó, Moutsogianni 1, Román 5 (2), Schatzl 3, Nick 5.

Hétméteresek: 4/2, illetve 5/5.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc.

Bulath Anita kilenc góljával a mezőny legeredményesebb játékosa lett Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az előző mérkőzéshez hasonlóan az első tíz percben a Vasas is jól tartotta magát, 7–7 után azonban a Kohász elkezdte leszakítani ellenfelét, igaz, azért egy darabig még „látótávolságon” belül maradtak a fővárosiak. A félidő végéig azonban még eggyel magasabb fokozatba kapcsolt Vágó Attila együttese, így már tetemes előnnyel mehetett a szünetre.

A folytatás egy remek ­DKKA-szériával kezdődött, így már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a különbség a két fél között. Ezúttal is mindenki, közte a fiatalok is játéklehetőséget kaptak, ennek ellenére az együttes ezúttal is végig hajtotta a hatvan percet. A Vasas erejéből csak a becsületes küzdelemre futotta.

A csapatra idén még egy mérkőzés vár, december 30-án 14 órától a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában