búvársport

2020.11.16. 22:46

Sikeres, érmekben gazdag országos búvárseregszemle

A napokban rendezték meg városunkban a gyermek, ifjúsági, felnőtt uszonyos- és búvárúszó országos bajnokság aktuális futamait. A verseny házigazdája ezúttal is a Búvársuli SE volt, amely nemcsak az eredmények miatt könyvelhettek el sikeres eseményt, hanem a remek szervezésért is, az eseményen több mint százhetvenen ugrottak vízbe.

Horváth László

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a Magyar Búvár Szakszövetség részéről Papp Gábor elnök, Kövy Bence sportalelnök, az önkormányzattól Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, Motyovszki Mátyás, az ifjúsági, sport- és turisztikai bizottság elnöke.

– Nagyon örülünk, hogy Dunaújváros néhány hét eltéréssel már a második búvár­úszóversenyt rendezheti. Különösen nagy érték ez, hiszen a vírushelyzet miatt óriási erőfeszítést kíván a rendezőktől, a résztvevőktől egyaránt. Az egyesületek tudják, miket kell betartani, minek kell megfelelni, hogy jól és egészséges, biztonságos körülmények között lehessen lebonyolítani a rendezvényt – mondta Motyovszki Mátyás.

A hivatalos percek után hamar kezdetét vette a verseny. Szervezetten és fegyelmezetten következtek egymás után az úszószámok, amelyekben a házigazda Búvársuli SE úszói igen szép eredményekkel végeztek. A rendezvény tapasztalatairól és a saját csapatának sikereiről Gurisatti Róbert beszélt lapunknak.

– Végtelenül nagy öröm számunkra, hogy ilyen nehéz körülmények között, de mégis a legnagyobb biztonsággal és fegyelmezettséggel tudtuk megrendezni az országos bajnokság futamait. Nem lehet elégszer kihangsúlyozni azt a köszönetet, ami a lebonyolításban részt vevő szülőket, segítőket, támogatókat illet. Az eredmények terén is van okunk a büszkeségre. Kunszt Balázs országos bajnoki címet szerzett, egyben ő lett a gyerek I-es kategória legeredményesebb versenyzője.

Németh Nóra, Szabó Flóra és Aszlajov Dorottya, a Búvársuli SE versenyzői több számban is rajthoz álltak, szép sikerrel

Az eredmények részletesen. A cápa korosztályú Aszlajov Alex egy ezüstöt és két bronzérmet szerzett az egy évvel idősebbek kategóriájában. Tamás Dávid két ezüst­éremmel lett gazdagabb az ifjúsági kategóriában. Az összes váltónk, gyerek-lány, gyerek-fiú, ifi fiú és lány szerzett érmet úgy, hogy több serdülő úszott közöttük. Papp Norina gyerek-lány kategóriában második és harmadik helyen végzett. Német Nóra serdülőként a váltóban volt értékes tag. Kunszt Balázs mérlege egy arany, négy ezüst az ifjusági korosztályban, Németh Nóra, Szabó Flóra, Kövesdi Csenge serdülők, Aszlajov Dorottya ifi szerepelt a lány váltóban. A fiúknál Tamás Dávid, Hetyei Imre, Csepecz Zsolt, ifj. Gurisatti Róbert serdülő volt a névsor.

A búvársulis Tamás Dávid, Hetyei Imre, ifj. Gurisatti Róbert, ­Csepecz Zsolt váltóban is kiválóan úszott
Fotók: Horváth László

– Összességében elmondhatjuk, hogy nagyon sikeres és érmekben gazdag országos bajnokságot tudhatunk magunk mögött. Ezt az elnökség tagjai is megerősítették. Ráadásul országos szinten is egyedülálló szülői munkaközösséggel értük el mindezt. Külön meglepetés volt a saját csapatom teljesítménye, mivel szinte minden úszóm a várakozásomon felül teljesített. Ez a teljesítmény csak egy tudatos csapatépítő munkával jöhetett létre, amelynek során igazi közösséggé érett a Búvársuli SE. Még egyszer óriási köszönet minden segítőnknek! – zárta verseny utáni összefoglalóját Gurisatti Róbert. A hétvégi országos bajnokság kiváló megrendezésével a búvárúszók ismét öregbítették a város és benne a saját csapatuk jó hírnevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában