röplabda

2020.10.13. 21:44

Nem akarnak kétséget hagyni

A 2020/2021. évi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében ma este 19.30 órakor a Kistext vendégeként lép pályára a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gróf András

Fotó: LI

A továbbjutás kérdése ezúttal két mérkőzésen dől majd el. A visszavágót október 28-án, szerdán 19 órakor rendezik a Dunaújváros Sportcsarnokban. A párharc esélyese egyértelműen a Dunaferr SE gárdája, de alaposan meg kell majd küzdeniük a következő körbe kerülésért. Az első mérkőzésen annak ellenére nem vár könnyű feladat a dunaújvárosiakra, hogy a házigazdák jelenleg „csak” az NB Ligában szerepelnek. A fővárosiak remekül kezdték az alapszakaszt, hiszen két mérkőzésből kettőt megnyerve a tabella élén állnak. Rutinos játékosok alkotják a keretüket, akik közül a legismertebb, és a legrutinosabb Szalai Szabolcs és Bokor Gábor, akik mellett liberó poszton Farkas Róbert képes meghatározó teljesítményre. Rajtuk kívül még a Török testvéreket, Rolandot és Szabolcsot lehet kiemelni.

Mészárosék a kupában is bemutatkoznak ma
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaferr SE is jól kezdte a szezont, hiszen négy alkalomból háromszor győztesen hagyták el a küzdőteret. Ez megfelelő önbizalmat adhat a csapatnak, de nem szabad félváról venni a páros csatát. Már az első összecsapáson fontos lenne tisztázni az erőviszonyokat, hogy a Kistex játékosai egyetlen pillanatig se gondoljanak arra, hogy esélyük lehet a továbbjutásra. A sorsolás szerint a páros csata győztese a következő fordulóban valószínűleg a VRC Kazincbarcika gárdájával találkozik majd, akik a Vidux-Szegedi RSE ellen próbálják meg kivívni a továbbjutást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában