tornasport

2020.10.29. 21:57

Kovács formájára is kíváncsi a kapitány

A női tornászoknak ugyan nem válogatóverseny az országos bajnokság Budapesten, de ettől még nagy téttel bír, mivel felmérőként tekint a kétnapos viadal pénteki felvonására a válogatott szövetségi kapitánya, Draskóczy Imre.

Gallai Péter

Budapest 20190831 Torna 2019 Országos bajnokság OB Nemzeti Sport Fotó Tumbász Hédi Kovács Zsófia

Fotó: TumbaszHedi

Az ob egyfajta próbája lesz annak, hogy a sportolók megmutassák, hogyan reagáltak a hosszú, versenyek nélküli időszakra. A teljes válogatott mellett különösképp az olimpikon Kovács Zsófia teljesítményére kíváncsi a kapitány, aki szerint a Dunaferr SE tornásza jó formában van. A válogatott tagjai általában mind a négy szeren bemutatkoznak, de van, aki felmentést kapott, így például az olimpikon Böczögő Dorina korábbi vállműtétje miatt csak két szeren szerepel. A hölgyek számára egyébként a novemberi győri mesterfokú bajnokság első napja szolgál válogatóként az év végi kontinensviadalra. A nézők számára zárt kapus országos bajnokságot szigorú biztonsági előírások mellett pénteken és szombaton rendezik a Központi Tornacsarnokban.

Kovács Zsófi áéknak az ob még nem lesz válogató
Fotó: Tumbász Hédi

– A férfiakkal ellentétben az ob nekünk még nem válogató, hanem egyfajta felmérő. Ezzel együtt mindenki négy szeren szerepel, kivétel ez alól a sérüléséből nemrég felépült Böczögő, aki gerendán és talajon indul, továbbá Péter Sára, akitől azt várom, hogy hozza régi ugrásait. Kovács Zsófia és Makra Noémi teljesítményére kíváncsi vagyok, úgy gondolom, mindketten jó formában vannak – mondta a kapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában