Dunaújváros kenyere

2020.10.13. 21:32

Félmillió forintos adomány

Pintér Tamás polgármester a Dunaújváros kenyere jótékonysági akció keddi átadására szervezett sajtótájékoztatón elmondta, hogy 447 950 forint gyűlt össze a Széchenyi Pékség ez idő alatt eladott burgonyás kenyeréből, amelyet immár hagyományosan az önkormányzat ez alkalommal is felkerekít félmillió forintra, saját forrásból.

Brousil Csaba

Fotós: Oláh Tibor

A polgármester szerint a pénz jó helyre kerül, hiszen városi gyerekek sportolási lehetőségének fejlesztését segíti a jövőben.

Az adományt a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesület képviseletében ifj. Azari Zsolt vette át. Megköszönte, és azt mondta, hogy az utánpótlásra költik az összeget. Kiemelte, hogy az egyesület fejlődik, egyre több gyerek jár hozzájuk sportolni, és egyre sikeresebbek is az eredmények tekintetében.

A város kenyere akció következő kedvezményezettje a Városvédők Újtelepért Egyesület lesz. Pintér Tamás méltatta eddigi tevékenységüket, kiemelve az elektromos hulladékok gyűjtéséért szervezett városi akcióikat, hangsúlyozva, hogy a városvezetés támogatja a városrészükért tevékenyen munkálkodó közösségeket. Az egyesület képviseletében Kissné Fehér Éva köszönte meg a lehetőséget, s elmondta, a befolyó összegből adventi ünnepséget és egy „vírustemető pikniket” szeretnének szervezni jövő tavasszal.

Vezető képünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában