labdarúgás

2020.10.13. 21:29

Derbit nyert a Venyim

A Fejér megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Horfer Serleg csoportjának 9. fordulójában az elsőségért folytatott küzdelemben nagy várakozás előzte meg az éllovasok csatáját.

Horváth László

A Besnyő azonban nem tudta felvenni a ritmust Nagyvenyimen, így most már öt ponttal leszakadva várhatja a hátralévő két fordulót.

A Kulcs viszont nagyot lépett előre: a Beloiannisz elleni, idegenbeli gólzáporos sikerével a dobogó harmadik fokára ugrott a Duna menti gárda, a hétvégén a legtöbb gólt rúgó csapat képzeletbeli díját is neki lehetett kiosztani. A Rác­almás vendéglátóként ezúttal csak egy félidőben állta az Alap rohamait.

Nagyvenyim – Besnyő 2–0 (1–0)

Nagyvenyim: Gregorich – Reith, Ferencz (Gaszler F. 52.), Szabó, Fazekas, Pasqalini (Csizmadia 90.), Biró, Kántor (Takak 69.), Kis (Gaszler T. 89.), Kovács (Fodor 75.), Freud.

Az első félidő tizedik percében a Besnyő több gólveszélyes helyzetet is kihagyott. Utána beszorult és nem nagyon jött át a saját térfelén. A 34. percben Bosnyák mentett fejjel pont a nagyvenyimi Fazekas elé, aki a visszatérő kapus mellett szerezte meg a hazai vezetést. A második félidőben erős nagyvenyimi nyomás nehezedett a vendégekre, végül a 83. percben Kiss Norbert döntötte el a mérkőzést.

– Rangadóhoz méltón futballoztunk, a srácok fegyelmezetten játszottak 90 percen keresztül, illetve mindenki a maximumot adta. A következő fordulóban a Kulcs otthonában több sérülés miatti hiányzás is nehezíti majd a dolgunkat – mondta a találkozó után Gászler Ferenc klubelnök.

Freud sokat tett a nagyvenyimi győzelemért a Besnyő ellen
Fotó: Horváth László

Beloiannisz – Kulcs 1–6 (1–1)

Kulcs: Virág (Kolmankó 46.) – Godó, Ócsai, Molnár (Bíró 46.), Mácsfalvi, Plézer (Seres 66.), Fehér, Erdélyi P., Erdélyi T. (Lengyel 75.), Balla, Jakubek (Németh 75.).

Gólszerző: Zubulisz (42.), illetve Balla (28., 55. 60., 65.), Mács­falvi (70.), Fehér (78.).

Kulcs és Beloiannisz között a 8. fordulóban már hat pozíció és 8 pont különbség állt a tabellán, ezért a papírforma szerint borítékolható volt, hogy a kulcsiak nyernek. A győzelem sorsát nem is bízták a véletlenre. – Az első félidőben még sok helyzet kimaradt, mert a Kulcs játéka lassabb volt. A második fél­időben több mozgással, gyorsabb passzokkal felpörgött a csapat irama, így a helyzetkihasználások is sokat javultak. Összességében megérdemelt volt ez a különbségű siker – tájékoztatott Ócsai Norbert edző.

Rácalmás – Alap 2–4 (2–2)

Rácalmás: Kajári – Nagy (Szabó 78.), Horváth (Kis-Szabó 17.), Domak, Juhos (Bartók D. 68.), Hír, Gergelyfi (Hatvany 71.), Bartók N., Südi, Németh P., Mészáros (Horváth R.46.).

Gólszerző: Hír (7.), Mészáros (35.), illetve Kaszás (31., 38. 50.), Cseke (75.).

A mérkőzés első etapjában szinte fej fej mellett haladt az előnyszerzés. A félidőben igazságos döntetlenre álltak a csapatok. A szünet után azonban teljesen kiengedett a koncentráció, és az Alap jó helyzetkihasználással joggal húzhatta be a három pontot – értékelt Boncz Gábor edző.

További eredmények: Cece – Lajoskomárom II 4–2, Dég – Vajta II 5–1, Sárszentágota – Nagylók 3–2.

A bajnokság állása: 1. Nagyvenyim 22 pont, 2. Besnyő 18 pont, 3. Kulcs 15 pont, 4. Rácalmás 15 pont, 5. Sárszentágota 15 pont, 6. Alap 14 pont, 7. Vajta II 13 pont. 8. Dég 11, 9. Lajoskomárom II 11 pont, 10. Cece 7 pont, 11. Nagylók 7 pont, 12. Beloiannisz 4 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában