Az eredményben mindenkinek megvan a maga felelőssége

2020.09.06. 21:22

Kilábalni a hullámvölgyből

Az NB III Közép csoportjának nyolcadik fordulójában szombaton hazai pályán kínos vereséget szenvedett a Paksi FC második számú együttesétől a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Fotó: Zsedrovits Eniko

A vendégek egy pont hátrányban voltak a ­meccs előtt a tabellán.

DPASE – Paksi FC II 0–1 (0–1)

DPASE: Pokorni – Vadász V., Lakatos G., Markovics (Hompót D. a 46. p.), Báló T., Dorogi R. (Áman a 46. p.), Barna Zs., Tóth Á. (Halász P. a 69. p.), Novák Zs., Szepessy R., Al-Sheraji. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Paksi FC II: Kovács F. – Delea, Vas G., Budai, Tamás B. (Gyurkits a 46. p.), Prantner (Máthé D. a 80. p.), Grajzel, Debreceni, Sipos Z. (Görög G. a 61. p.), Szekszárdi M., Szendrei Á. Vezetőedző: Kindl István.

Az első félóra végén Al-Sheraji megszerezhette volna a vezetést a dunaújvárosi csapatnak
Fotó: Szabóné Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Hazai mezőnyfölénnyel indult a mérkőzés, de hiányoztak az igazi gólhelyzetek. A néhány távoli próbálkozás nem jelentett különösebb veszélyt a paksiak kapujára. Az első félóra végén azonban Al-Sheraji megszerezhette volna a vezetést. Remekül cselezte be magát a tizenhatoson belülre, már a kapust is elfektette, de tíz méterről leadott lövését a gólvonalon álló védő mentette. Talán célszerűbb lett volna a kapufa mellé lepasszolni a labdát. A harminckilencedik percben azonban a vendégek kihasználták az adódó lehetőséget. Szendrei a saját térfeléről indulva vezette a labdát, s mivel senki nem támadta meg, egy idő után Pokornival nézett farkasszemet, aki mellett a kapuba passzolt. A lelátóról érthetetlennek tűnt, hogy az utolsó védő pozíciójában miként lehetett így lereagálni a szituációt. A sors furcsa fintora, hogy a gólszerző az egykori dunaújvárosi támadó, Szendrei József fia. Ez különben nem az első ilyen eset, hiszen a Kozármisleny ellen a második gólt a szintén ex-újvárosi Szabó Zsolt gyermeke, Dominik szerezte. A fordulást követően erőlködött a hazai gárda, de nem sikerült még az egyenlítés sem. Nem volt elég ötlet a paksi védelem feltöréséhez, így meglepetésre a vendégek elvitték mindhárom bajnoki pontot. Ezzel a vereséggel a DPASE a kiesést jelentő tizenhatodik helyre csúszott vissza.

A találkozót követően Lőrincz Emil vezetőedző nem titkolta csalódottságát: – Az első félidőben a játékkal még nem is volt olyan nagy probléma. Természetesen leszámítva a vendégek gólját. Ebben az időszakban még viszonylag gyorsan járattuk a labdát, és voltak gólszerzési lehetőségeink is. A szünet után viszont sajnos nagyon rosszul játszottunk, enerváltak voltunk. Úgy éreztem, mintha nem bírnánk erővel, pedig az eddigi meccseken ebben rendre az ellenfeleink fölé kerekedtünk. Az eredményben mindenkinek megvan a maga felelőssége. Le kell higgadnunk, kitalálni azt, miként jöhetnénk ki ebből a hullámvölgyből.

További eredmények: Bp. Honvéd-MFA II – Körösladány 1–1, Szekszárd – Kecskemét 1–2, Hódmezővásárhely – ESMTK 1–3, Vác – Dabas-Gyón 2–1, Iváncsa – Taksony 2–0, Rákosmente – Kozármisleny 2–2, Szegedi VSE – FTC II 0–5, Dabas – Újpest FC II 2–2, Monor – Majos 4–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában