kézilabda

2020.09.14. 20:56

Fölényes a Holler és szoros a DAC sikere a bajnoki nyitányon

A hétvégén elrajtolt az NB II-es férfikézilabda-bajnokság is. Az itt érdekelt csapataink egyaránt nyerni tudtak a nyitó fordulóban a délnyugati csoportban, ahol tizenkét együttes szerepel a szezonban.

Gallai Péter

20200906 Rácalmás Dunaújvárosi AC (piros) - Nemzeti Kézilabda Akadémia NEKA (fehér) NB II. férfi kézilabda mérkőzés a rácalmási Sportcsarnokban A képen: Jovics Viktor (23) Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SZZSE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: zabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaújvárosi AC idegenben kezdett, és a négygólos félidei vezetést követően szoros mérkőzés után gyűjtötte be a két pontot. Csermák Gábor gárdája az előző, csonka szezonban a déli csoportban szerepelt.

Kiskőrös–DAC 27–28 (12–16)

A DAC gólszerzői: Márfi 1, Borsos M. 3, Noé 2, Markovics 3, Májer 3, Bangó 7, Jovics 2, Borsos R. 7,

A sorozatnak komoly tervekkel nekivágó – a félbeszakított előző szezonban a harmadik helyen álltak – dunaföldvári Holler UNFC egyből fölényes sikerrel nyitott Simontornyán (méretes csarnok hiányában itt rendezik a hazai találkozóikat) Törő Szabolcs együttese. A csapat már az első félidőben tetemes előnyre tett szert, amit a lefújásig tovább növeltek, így nem volt kérdés a két pont megszerzése.

Holler UnFC–Satelit SC 36–24 (17–10)

A dunaföldvári gólszerzők: 4, Vajai 1, Gergely 6, Bérces 3, Nagy M. 3, Rehák 1, Takács 3, Hajnal 1, Domak 3, Lendvay 3, Nyers 3, Zuder 2, Reiner 3.

A dunaújvárosi mesteredző, Kolics János által dirigált Kalocsa szintén győzelemmel debütált, ők a Rinyamenti KC-t ütötték ki, a 18–9-es fél­időt követően a végén 32–20-ra győztek hazai pályán.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában