kézilabda

2020.09.27. 21:37

Ez a játék nagyon sok erőt adhat a folytatásra

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata nagy csatában, egy góllal maradt alul a Debrecennel szemben a múlt hét szerdai bajnoki mérkőzésen, ami után szünet következik a pontvadászatban a felnőttválogatott edzőtábora miatt.

Gallai Péter

Fotó: Zsedrovits Eniko

A junior csapaté, ahol két DKKA-játékos, Mihály Petra és Schatzl Natalie szerepelt volna, elmarad a NEKA-nál történt vírusfertőzések miatt. De vissza a Kohászhoz, Vágó Attila tanítványai legalább az egy pontot megérdemelték volna az esélyesebbnek tartott ellenféllel szemben a rácalmási találkozón, azonban többek között a korábbi dunaújvárosi kapus, Csapó Kyra bravúrjaival ebben megakadályozta őket.

– Dicséret illeti a csapatomat, hogy ilyen küzdelemre kényszerítettük a Debrecent. Amit kértem a lányoktól, azt maximálisan betartották, nem tudok haragudni rájuk. Ez az a vereség, ami nagyon fáj, mert egy pontra rászolgáltunk volna, azonban még így is nagyon sok erőt és lendületet adhat a folytatásra, a jövőre nézve. Az biztos, ennyi kihagyott ziccer nem fér bele, pláne ilyen kvalitású csapat ellen, ahol a kapus extrát nyújtott – mondta Vágó Attila, aki kiemelte, nagyon büszke a tanítványaira. – Nagyon örülök, hogy velük dolgozhatok, élmény volt ez a hatvan perc a lányokkal – hangsúlyozta a fiatal szakember.

Nagyot küzdöttek a lányok a Debrecen ellen
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Ferenczy Fruzsina azt mondta, emelt fővel jöhettek le a pályáról, hiszen mindent megtettek a győzelem érdekében. – Valóban rászolgáltunk volna legalább az egy pontra, de sajnos Csapó Kyra ebben megakadályozott minket. Remélem, ebből a találkozóból, az itt mutatott játékból tudunk építkezni és így kézilabdázni a következő meccseinken is – tette hozzá.

Köstner Vilmos, a DVSC mestere szerint a DKKA kiváló teljesítményét minősíti, hogy milyen nehezen szerezték meg a győzelmet ellenük.

A DKKA együttese legközelebb október 9-én, pénteken lép pályára Rácalmáson, amikor az MTK Budapest lesz a vendégük.GP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában