A bronzmérkőzésen a fiatalság nem volt bolondság – a kupa viszont a G.M.-B.W.S-é lett

2020.08.24. 20:30

Remek strandfoci az augusztális alkalmából

Sportoltak a nemzeti ünnepen a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezésében rendezett I. Augusztális Kupán az amatőr labdarúgók.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A nagyszerű időjárás kedvezett a rendezvénynek: a tíz csapatot napsütés fogadta a jeles napon. Reggel nyolc órakor az A-csoport küzdelmeivel kezdődött a sportnap. Az öt csapat harmincnégy gólt szerezve, tíz mérkőzést lejátszva abszolválta a csoportmérkőzéseket, kialakítva a négy továbbjutó, illetve az egy búcsúzó gárda sorrendjét. A folytatásban – még délelőtt – kezdődött meg a B jelű, szintén öt résztvevőből álló csoport küzdelme, amely kora délutánra döntötte el az erőviszonyokat.

 

A legjobb nyolc csapat mérkőzései azután a kieséses szakaszban két sima mérkőzést (Dunaújváros Futsal UP – Real Concord 5–0 és Szöglet FC – G.M.-B.W.S 0–5), valamint két végletekig kiélezett találkozót (DUFK – Falábúak 1–0 és Kemi-Ker – Szécsényi Pékség 1–1, büntetőkkel 2–3) hozott, meghatározva ezzel az elődöntők párosítását. Végül az egész nap kiválóan teljesítő Dunaújváros Futsal UP, és a komoly játékerőt képviselő G.M.-B.W.S. döntőzhetett, a bronzcsatát pedig a DUFK és a Szécsényi Pékség vívhatta. A dobogó harmadik fokára a nap végére a hatalmasat küzdő, az átlagéletkort tekintve bőven 20 év alatti DUFK fiataljai léphettek fel (6–2), a kupát a G.M.-B.W.S. játékosai emelhették a magasba (2–0). A jólesően elfáradó több mint száz amatőr labdarúgó méltóképpen ünnepelte augusztus 20-át, sporttal, labdarúgással, amit a főszervező, Dénes Nikolett elmondása alapján jövőre is szeretnének megrendezni e nagyszerű napon.

Az I. Augusztális Kupa végeredménye:

1. G.M.-B.W.S.

2. Dunaújváros Futsal UP.

3. DUFK.

Különdíjasok:

Gólkirály: Fekete Tamás (DUFK) 5 gól.

Legjobb játékos: Kiss Csaba (G.M.-B.W.S.).

Legjobb kapus: Kovács Ádám (G.M.-B.W.S.).

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség plusz díját Facskó József (Dunaújváros Futsal UP) kapta.

Miklós István-díj (A nap pillanata díj): Kürti István (DUFK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában