A DPASE csapata nem tudta kihasználni az emberelőnyt, támadásban kevés volt az átütő erő

2020.08.03. 20:17

Nem úgy játszottak Szekszárdon, ahogy tudnak

A 2020/2021. évi NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjának vasárnapi idénynyitóján nem sikerült idegenben pontot szereznie a Dunaújváros PASE csapatának.

Gróf András

Pedig jól kezdődött a találkozó, hiszen Dorogi Renátó találatával már a negyedik percben megszerezték a vezetést az újvárosiak. A házigazdák azonban Mayer Milán és Arena Ármin góljaival még az első játékrészben fordítottak. A második játékrész huszonötödik percében a szekszárdi Németh Kristófot kiállította a játékvezető, de a DPASE gárdája nem tudta góllá váltani az emberelőnyt. A hosszabbításban Márton Erik is piros lapot kapott, így a hazaiak kilenc emberrel fejezték be az összecsapást.

A piros mezes vendégek vereséggel rajtoltak Fotó: Makovics Kornél

A dunaújvárosiak vezetőedzője, Lőrincz Emil még hétfőn délután is bosszankodott a vereség miatt. – Jól kezdtünk, hiszen már a gólunk előtt is volt egy ajtó-ablak lehetőségünk, amikor egy sarokrúgást követően Markovics Bence fejelhetett volna gólt, de a kapufára pattant a labda. A következő szögletnél azonban már nagyobb szerencsénk volt, hiszen sikerült a gólvonal mögé juttatni a játékszert. Ezt követően azonban nem voltunk meggyőzőek előrefelé, de ennek ellenére voltak gólszerzési lehetőségeink. Az egyenlítő gól előtt nagyot hibázott a játékvezető, hiszen egyértelmű hazai kezezés előzte meg a gól előtti középre adást. Az első félidő vége előtt ismét a játékvezető került középpontba, mert a tizenegyest megelőző szabadrúgásnál nem történt semmi olyasmi, amiért fújnia kellett volna. A szünet után viszont csak erőlködtünk. A játékrész közepén hiába kerültünk ember­előnybe nem tudtuk az kihasználni, mert a támadásainkban kevés volt az átütő erő. Összességében elmondhatjuk, hogy nem úgy futballoztunk, ahogy tudunk. Különösen az előrefelé való játékban kell sokat javulnunk.

A hazaiak szakvezetője, Dienes Pál természetesen elégedett volt a megszerzett három ponttal: – Nagyon sokat dolgoztunk ezért a győzelemért, hiszen hátrányból kellett fordítani. Gratulálok a játékosoknak az eredményes bajnoki rajthoz.

A Dunaújváros PASE gárdája vasárnap mutatkozik be a hazai közönségnek. A 17.30 órakor kezdődő összecsapáson az ESMTK együttese lesz a mieink ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában