Ha minden jól alakul, ma már hazai jégen a DAB

2020.08.17. 21:03

Érden a Gyergyó ellen

A koronavírus-járvány alaposan átírhatja a jégkorongszezont, sőt, már a felkészülési mérkőzésekre is hatással volt, illetve lesz.

Agárdy Csaba

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az Újpestben az egyik játékosnál kimutatták a fertőzést, ezért az UTE minden programját lemondta, sőt, még a jégcsarnokukat is bezárták, ahol most teljes fertőtlenítést végeznek.

Ancsin János, az újpestiek szakosztály-igazgatója vasárnap reggel az M1 csatornának nyilatkozott, elmondta, a jégcsarnokot hermetikusan lezárták, és hétfőn megkezdik (lapzártánkig az eredményekről nem adtak ki információt az illetékesek) a felnőtt- és a juniorcsapat játékosainak, illetve a kontaktszemélyeknek a tesztelését. A fiatalabb korosztályokban a szülőknek rendszeresen igazolniuk kell, hogy a gyerekeik nem betegek, nincsenek panaszaik, illetve, hogy nem jártak külföldön.

A DAB húszéves játékosa, Gebei Gergely (77) bizonyítási lehetőséget kapott a Vasas elleni edzőmeccsen
Fotó: Vasas HC Facebook

Az UTE a Ferencvárossal már megegyezett abban, hogy a szeptember 4-i Szuperkupa-döntőt októberre halasztják, és a napokban adnak be kérelmet a Magyar Jégkorong Szövetséghez, hogy a szeptember 11-én induló Erste Ligába csak két, de legalább egy héttel később kapcsolódhassanak be.

A Dunaújvárosi Acélbikákat is érinti az Újpesten kialakult helyzet, mivel augusztus 26-án a Megyeri úton, majd másnap a Dunaújvárosi Jégcsarnokban játszott volna a két csapat egymás ellen.

A DAB-nak (ugyancsak a járvány miatt) elmaradt két felvidéki mérkőzése a szlovák bajnok Besztercebánya és az ugyancsak élcsapat Nyitra ellen, egyébként az Újpest elleni meccsek ezeket pótolták volna.

A jelek szerint az Acélbikák szerdán 19 órakor az Érdi Jégcsarnokban játszanak a holtszezonban alaposan megerősödött, a bajnoki címre esélyessé előlépett Gyergyói HK ellen, majd 21-én, pénteken a címvédő Ferencváros új otthonába, a Tüskecsarnokba látogatnak. A Fradi elleni mérkőzésre a dunaújvárosiaknak ötven jegy jut, és kizárólag elővételben, online lehet megvásárolni, a találkozó napján a jegypénztárak egyáltalán nem nyitnak ki. A Tüskében nagyon figyelnek a biztonságra, a mérkőzés napján a belépés kizárólag a biztonsági személyzet által elvégzett lázmérés, valamint a bejáratnál történő kézfertőtlenítés után lehetséges.

A végére jöjjön egy jó hír! Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ma a Dunaújvárosi Acélbikák minden korosztálya birtokba veheti a jégcsarnokot, és már jégen gyakorolhat. A felnőttcsapat délelőtt tartja meg első edzését hazai jégén.

A Gyergyószentmiklós elleni mérkőzésre visszatérve: a székelyek már egy hete Érden edzőtáboroznak, tehát a jelek szerint meccs lesz, de információink szerint zárt kapus, vagyis nézők nélküli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában