Nézők nélkül rendezik a találkozót

2020.08.17. 12:50

Eddig minden a tervek szerint – FRISSÍTVE: Nézők nélkül rendezik a találkozót

Eddig hibátlan mérleggel, négy győzelemmel vezeti a BENU Női Vízilabda Magyar Kupa B-csoportját a DUE Maarks Graphics csapata, amely legutóbb a közvetlen rivális BVSC-t győzte le magabiztosan, ma 17 órakor pedig a Honvéd gárdáját fogadja a Fabó Éva Sportuszodában.

Szabó Szabolcs

2020.08.03.Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – Szegedi Női Vízilabda Egyesület BENU Magyar kupa vízilabda mérkőzés Fabó Éva Sportuszoda Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

FRISSÍTÉS (12:50) – Nézők nélkül rendezik emg a találkozót, írja a dunaújvárosi klubb közösségi oldalán

Még augusztus elején is úgy tűnt, a koronavírus ellenére azért a Magyar Kupa-küzdelmeit nyugodtan lejátszhatják a csapatok, ám az utóbbi napokban kiderült: a férfiak mezőnyében több csapatnál – pl. Ferencváros, UVSE – is találtak fertőzötteket, így e kupameccsek jelenleg szünetelnek. Vasárnap esti lapzártánkkor még úgy állt, ma 17 órától szurkolók előtt fogadhatja Mihók Attila együttese a BHSE csapatát:

– Követjük az eseményeket, alkalmazkodunk. Bízunk benne, hogy ma végre szurkolóink előtt játszhatunk. Bár nem egy kifejezett rangadóról van szó, mégis úgy érzem, sokat jelentene a lányoknak. A BVSC ellen összességében jól játszottunk. Az utóbbi évek mérlegét tekintve nem is emlékszem arra, mikor is tudtuk négy gólon tartani a fővárosiakat – mondta el lapunknak Mihók Attila vezetőedző, akit az alkalmi nyári szezonról is kérdeztünk: – A nyári vízilabda meglehetősen sajátos feltételeket támaszt a csapatoknak, a felkészülés és a mérkőzések terén is. Alkalmazkodunk és szeretnénk megfelelni ezen kihívásnak is.

Szilágyi Dorottya góljaira a jövőben is szükség lesz Fotó:Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Horváth Brigitta a klub honlapján kifejtette:

– A múlt héten kedden lejátszottuk az utolsó meccsünket az első körből. A BVSC ellen ugrottunk vízbe, ahol nagyon jó védekezéssel 9–4-re nyerni tudtunk. Ezután kaptunk a szakvezetéstől két nap pihenőt, pénteken pedig újra megkezdtük az edzéseket, mivel hétfőn már elkezdjük a visszavágókat. Remélem, hogy meccs­ről meccsre egyre jobban fogunk játszani és újra a dobogó legfelső fokán örülhetünk majd a kupasorozat végén.

Újabb fertőzés

A Ferencváros, az Eger és a Debrecen férfivízilabda-csapata után az UVSE is pozitív koronavírustesztekről számolt be. A klub Facebook-közleménye szerint a játékoskeret és a stáb tesztelése során három pozitív minta született. A klub a tervezett edzéseit és edzőtáborát lemondta.MW

Az újvárosiak fiatal reménysége, Szellák Csenge úgy látja, az együttes folyamatosan fejlődik: – Túl vagyunk a Magyar Kupa első körén, mind a négy mérkőzésünket sikerült behúznunk. Meccsről meccsre azt gondolom, hogy mind a jatékban és mind mentálisan egyre többet léptünk előre, de még sok apró lépés kell a csúcsformához, ami, ha így haladunk tovább, akkor fog kijönni amikor a legfontosabb lesz. Bízom benne, hogy ami ebben a csapatban benne van, azt el is fogja érni!

A Magyar Kupa B-csoportjában ma 17 órától a DUE a Honvéd csapatát fogadja a helyi sportuszodában, jelenleg ismert feltételek mellett szurkolók előtt. A csoport másik találkozóját Óbudán, a III. kerületi TVE uszodájában rendezik, a hazaiak a szegedieket fogadják. A csoportot az eddig négy találkozót játszó újvárosiak vezetik 12 ponttal, a szintén ennyi egységet gyűjtő BVSC előtt, bár a vasutasok 5 mérkőzést játszottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában