meghosszabbított mandátumok

2020.07.03. 20:00

A dunaújvárosi tagok munkája is hozzájárult a fejlődésükhöz

A megszokott helyen, egy csákberényi pincészetben, de a korábbi évekhez képest más hangulatban tartotta szezonzáróját a Fe­jér Megyei Labdarúgó Szövetség. Az elmúlt öt esztendő munkáját értékelték. A legutóbbi szezon hirtelen ért véget, eredményhirdetés nélkül.

Horog László

A közelmúltban elhunyt Balogh Mihályra, a technikai bizottság vezetőjére egyperces néma felállással emlékeztek a meghívottak, az irodai munkatársak, az elnökség tagjai és a bizottságok vezetői. A Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei igazgatóságának társadalmi elnöke, Bencsik István elöljáróban közölte, rendhagyó évzáró ez, ugyanis a csapatokkal előzőleg nem tudtak találkozni, lévén a bajnokság a koronavírus miatt nagy hirtelenséggel lezárult, eredményhirdetés nélkül.

– Fél évtizedet hagyunk magunk mögött, ugyanis az elnökségi tagok, valamint a különböző bizottságokban ténykedők öt évre kaptak bizalmat. Sok küzdelem és sok öröm van mögöttünk, köszönöm mindenkinek a munkáját, aki tett Fejér futballjának jobbá tételéért, a csapatok vezetőinek odaadó munkáját, a szponzorok támogatását. Sokat fejlődött a csapatoknál az infrastruktúra, a szervezettség – közölte az elnök.

Bencsik István (balra), az FMLSZ társadalmi elnöke és Schneider Béla, a szövetség igazgatója
Fotó: Horváth László

Az igazgató, Schneider Béla kiemelte, példaértékű munkát végeztek az aktivisták, sok újdonságot vezettek be, a gyerekek számára például rajzpályázatot hirdettek, ami hagyománnyá vált, utánpótlásprogramokat, különböző képzéseket indítottak. Hozzátette, a visszajelzések azt igazolják, hogy az egyesületek elégedettek a Fejérben zajló munkával.

Ajándékkal köszönték meg a munkáját két egykori elnöknek, Sárvári Istvánnak és Nemes Ferencnek, valamint Bíró Zsoltnak, Bor Dezsőnek, Bozai Istvánnak, Budavári Árpádnak, Hingyi Lászlónak, Kápolnai Csabának, Nagy Sándornak, Szabó Lászlónak, Arany Tamásnak, Bárkovich Istvánnak, Földvári Ferencnek, Pálmai Józsefnek, Pere Józsefnek, Szűcs Csabának.

Hingyi László elmondta, sokat dolgoztak az öt év alatt
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Öt éve kaptam először bizalmat az FMLSZ elnökségében, a dunaújvárosi, városi szövetség delegált bennünket Budavári Árpáddal. Nagy megtiszteltetés volt ez a fél évtized, remek társaságban tevékenykedtem. Úgy gondolom, sokat dolgoztunk, fejlesztettük az utánpótlást, a csapatokat szereléssel, labdákkal támogattuk, a taonak köszönhetően haladt a pályaépítési és öltözőfelújítási program, a létesítmények megújultak. Tovább növeltük a női labdarúgás lehetőségeit a megyében, immár bajnoki rendszerben futballoznak az együttesek. Dunaújvárosban önkormányzati képviselőként dolgoztam, az elmúlt időszakban nyolc ovis futballpályát adtunk át, tehát minden korosztályban nő a foci keresztmetszete. Szorosan együttműködünk a dunaújvárosi szövetséggel, Petrás Gáborral és Kalácska Andrással harmonikusan dolgozunk – közölte Hingyi László elnökségi tag.

Budavári Árpád a kispályás focit és a futsalt is képviselte
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A kispályás labdarúgásból érkeztem az elnökségbe, az utolsó hét évben, 2013 óta a futsalban, a Dunaferr DUEDutrade első ligás csapatánál tevékenykedem vezetőként – mondta Budavári Árpád elnökségi tag, aki vezeti az FMLSZ biztonsági és technikai bizottságát.

– Fontos feladatomnak éreztem, hogy a nagypályás mellett a kispályás focit és a futsalt is hatékonyan becsempésszem az elnökség munkájába. Úgy érzem, sikerült is. A másik fontos feladatom az volt, hogy kiterjesszem szűken vett szakmám, a rendőrség törekvéseit a sportesemények biztonságosabbá tétele tekintetében, tehát zökkenőmentes legyen az együttműködés az FMLSZ és a rend­őrség munkatársai között, hogy a korábbinál nagyobb rend legyen a pályákon. Ezeken a területeken feltétlenül előreléptünk az elmúlt években – tette hozzá.

A megyei fociszövetség funkcionáriusainak megbízatása június 30-án lejárt, azonban hétfőn érkezett a határozat a Magyar Labdarúgó Szövetségtől a megyei igazgatóságokhoz, hogy a mandátumokat ez év december 31-ig meghosszabbítják. Schneider Béla szerint ez feltétlenül logikus lépés, ugyanis szorít az idő, az új bajnokságok nevezési határideje ma délben lejár.

– Kapkodás lett volna, a bizottságnak ugyanis ma délután már dolga van, pár nap alatt nem valósíthatóak meg a kinevezések. Az MLSZ jelöli ki a megyei szövetségek elnökségi tagjait, akik pedig a bizottságok személyi összetételéről határoznak. Öt éve dolgozunk együtt a kollégákkal, mi az MLSZ-től legalább három hónapos hosszabbítást kértünk, fél év lett belőle, ami kedvező, azt jelenti, nyugodtan dolgozhatunk az ősszel – hangsúlyozta lapunknak ­Schneider Béla.

A megyei bajnokságok a három osztályban augusztus 15-én kezdődnek, az U19-es pontvadászat szintén, az öregfiúk, valamint a többi utánpótlás-korosztály később indítja és november végén zárja az őszi szezont. Az igazgató reményei szerint a 2020/21-es idény nyugodtabb lesz, mint a legutóbbi volt, gond nélkül végigmegy, nem befolyásolják majd külső körülmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában