sport/vízilabda

2020.06.16. 22:32

Vályi Vanda a Fradihoz távozik

Vályi Vanda távozik! Vanda a következő szezont egy másik magyar klubcsapatnál kezdi majd meg, köszönet a rengeteg nagyszerű pillanatért! 🧡💙 További sok sikert kívánunk a pályafutásod során! 👏🏼 – Írja a csapat a közösségi oldalán. A fradi.hu is megerősítette a hírt.

duol.hu

2020.03.11. Női vízilabda bajnokság Magyar bajnokság DUE Maarsk Graphics-III. kerület Tona és Vívó Egylet mérkőzés Dunaújváros Fotón: Vályi Vanda Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Négy fiatal játékost igazolt a következő szezonra az FTC-Telekom Waterpolo női együttese. A korosztályos válogatottakban is bemutatkozó Jenei Kata Tatabányáról érkezik, ám nem lesz neki ismeretlen a közeg, hiszen az előző szezonban már kettős igazolással játszott az FTC ob I/b-s csapatában, ahol meggyőzte a vezetőséget remek hozzáállásával. Kuna Szonja az elmúlt évben az Egyesült Államokban tanult, korábban pedig a BVSC, illetve az UVSE erőssége volt, utóbbival ráadásul háromszor volt magyar bajnok, nyert LEN Kupát és BL-ezüstérmet. Ha jó teljesítményt nyújt a új csapatában, megnehezítheti a szövetségi kapitány, Bíró Attila dolgát a válogatott keretének kijelölésekor. Valentin Kamillát a címvédő UVSE-től tudtuk átigazolni. A 19 éves center a magyar válogatott jövője lehet posztján, a Fradi pedig segíthet neki abban, hogy elérje célját. Egyik riválisunktól, a Dunaújvárosból érkező Vályi Vanda már állandó kerettagnak számít a nemzeti együttesben, mellyel részt vett a 2019-es világbajnokságon, majd bronzérmet nyert a januári budapesti Európa-bajnokságon. A vezetőség koncepciója az volt, hogy fiatal játékosokkal erősítse meg a keretet. Nos, ez sikerült, hiszen a négy új igazolás átlagéletkora 21 év, míg a csapaté 23 év lesz az előttünk álló szezonban.

Vályi Vanda egy korábbi interjúban elmondta:

- Aki most vagyok, amit eddig elértem, azt kizárólag a dunaújvárosi egyesületnek, az itteni szakembereknek köszönhetem, nem tudok elég hálás lenni ezért, és minden erőmmel azon vagyok, ebből minél többet visszaadjak a mérkőzéseken. Amikor tizennégy évesen eljöttem otthonról, Mihók Attila vezetőedző megmutatta nekem, hogy ez az utam. Amit hat év alatt minden téren kihozott belőlem és adott nekem az itteni munka, azt tudtam kamatoztatni a korosztályos és a felnőttválogatottnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában