Tudják, azért kapták a felkérést, hogy kivezessék a válogatottat az olimpiára

2020.06.15. 19:45

Továbbra is Danyi és Elek irányít

Mindenben megegyeztek, így a jövőben is a Danyi Gábor, Elek Gábor páros irányítja a magyar női kézilabda-válogatottat – tájékoztatott hétfőn a honi szövetség hivatalos közleményében.

duol.hu

Graz, 2019. június 2. Tomori Zsuzsanna az Ausztria - Magyarország nõi kézilabda világbajnoki selejtezõ mérkõzésen az ausztriai Grazban 2019. június 2-án. A magyar válogatott 41-23-ra gyõzött. MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A két edző megbízatása 2020. július 1-től 2021. március 31-ig tart, ám sikeres olimpiai kvalifikáció esetén automatikusan meghosszabbodik 2021. augusztus 15-ig.

budapest – Nagyon megtisztelő és komoly feladatot kaptunk – emelte ki Elek Gábor szövetségi kapitány. – A magyar női válogatott legutóbb 2008-ban szerepelt olimpián, így a felelősség is nagy, de arra szövetkeztünk Danyi Gáborral, hogy a legjobb tudásunk szerint dolgozzunk, a válogatott pedig eredményes legyen. A keret átlag­életkora alacsony, a fiatalok egy évvel rutinosabbak lesznek 2021 márciusára, de az idősebbek is olyan korban lesznek, amikor még a csúcson lehetnek. Furcsa ezt mondani a mostani helyzetben, de az egy évhalasztás ebből a szempontból számunkra nyereség, ráadásul reméljük, számíthatunk Tomori Zsuzsira is a válogatottban, hiszen ő a csapat egyik kiemelten fontos tagja. Úgy gondolom, hogy a merítési lehetőség megfelelő, bár nincsen 50-60 válogatott szintű kézilabdázónk, ezért is lesz fontos a keret kijelölése is a válogatott mérkőzéseire és az összetartásokra – tette hozzá.

Az összefogás és együttműködés most is fontos lesz

– Gáborhoz hasonlóan szeretném kiemelni: óriási öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy lehetőséget kaptunk a magyar válogatott szakmai vezetésére – hangsúlyozta Danyi Gábor szövetségi kapitány. – Egy rövid ideig már dolgozhattunk együtt, ez pedig kiváló alapot adott ahhoz, hogy egy nagyon jó stábbal, egy jó csapattal kiharcoljuk a tokiói szereplés jogát. Mindkettőnk nevében megköszönöm a Magyar Kézilabda Szövetségnek a bizalmat, a kluboknak pedig a rugalmasságot és az együttműködést. Minden edző számára fantasztikus lehetőség a nemzeti válogatott munkájában való részvétel, ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy ott lehessen a válogatott az olimpián. Az a fajta összefogás és együttműködés, amely már az év elején is jellemezte a magyar kézilabdát, most is nagyon fontos lesz – mondta.

A halasztás után remélik, számíthatnak Tomorira, a csapat egyik kiemelten fontos tagjára Fotó: MTI
MTI/Illyés Tibor

Hamar megegyeztek, szívügyük a magyar válogatott

–Hamar megegyeztünk a két szakemberrel, szívügyük a magyar válogatott és az olimpia – idézi a közlemény Pálinger Katalint, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnökét.

– Klubmunkájukat tovább folytatják, az MKSZ pedig mindenben támogatja őket a siker érdekében. Ennek megfelelően a válogatott stábja is a korábbiakhoz hasonlóan Danyi Gábor és Elek Gábor kérésének megfelelően áll majd össze. Szeretnénk megköszönni a Győri Audi ETO-nak és az FTC-Rail Cargo Hungariának a konstruktív hozzáállást és a segítséget, a szakemberek és a szövetség számára is fontos, hogy mindenki a válogatott mögött áll, és támogatja a csapatot. Példaértékű ez a fajta összefogás, de úgy érzem, csak így juthatunk ki az olimpiára – emelte ki Pálinger Katalin alelnök.


Idén Eb is vár az együttesre

Mint ismert, a decemberi világbajnokság után január elején a Magyar Kézilabda Szövetség felmentette a munkavégzés alól Kim Rasmussent, helyét a női válogatott élén a Danyi Gábor, Elek Gábor kettős vette át. Az edzőpárost március végéig, az olimpiai selejtezőig bízta meg a honi szövetség, ám a koronavírus közbeszólt: a győri tornát elhalasztották. A döntés értelmében a Győri Audi ETO KC-nál tovább dolgozó Danyi Gábor, illetve az FTC-Rail Cargo Hungaria szakvezetője, Elek Gábor vezetik a magyar női válogatottat a 2020 végén sorra kerülő dán–norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon (a torna sorsolását 2020. június 18-án tartják), valamint a 2021. március 19–21. között Győrben esedékes olimpiai kvalifikációs tornán, amelyen a mieink ellenfelei Oroszország, Szerbia, valamint az ázsiai olimpiai selejtező második helyezettje – azaz amennyiben 2021-ben vállalja a szereplést – Kína lesz. A selejtező torna első két helyezettje jut ki az ötkarikás játékokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában