A Dunaújvárosi Acélbikák két csapatot indított a hét végén

2020.03.10. 20:20

Ismét Steel Bulls Kupa, szokásos remek hangulat

A hetedik Steel Bulls kupát rendezte meg a hétvégén a Dunaúvárosi Acélbikák és a XCBlade Hungary Talent. Ezúttal az U8-as csapatok, vagyis a minik mérték össze az erejüket.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Mint mindig, ezúttal is remek volt a hangulat, nagyszerű volt a szervezés, és jó kiváló mérkőzéseket láthattak a jégcsarnokba kilátogató érdeklődők.

Egy pici kis gond volt, hogy a fehéroroszok nem jöttek el, mert a fehérorosz kormány egy sportküldöttséget sem enged el olyan országba, ahol a koronavírus megjelent.

A fehérorosz csapatot nem engedték el

Óriási küzdelem volt a 7. Steel Bulls Cup-on, a győztes csapat pedig a Csíkszereda lett, a második legjobb helyezést pedig a Vasas Budapest érte el teljesen megérdemelten, hiszen az egész torna alatt csak a döntőben vesztett pontot.

Az első nap után „szétszóródott” a 7. Steel Bulls Cup U8-as mezőnye. Az első nap után a csapatok az 1-6., 7-12. és 13-18. helyekért játszottak tovább.

A torna végeredménye

1. ISK Csíkszereda (erdélyi), 2. Vasas Budapest (magyar), PCHL (lengyel), 3. PCHL, 4. Tranava Gladiators (szlovák), 5. Iogja Székesfehérvár (magyar), 6. HC 05 Besztercebánya (szlovák), 7. UTE Budapest (magyar), 8. Dunaújvárosi Acélbikák White (magyar), 9. HC Topolcsány (szlovák), 10. Hoba Bratislava White (szlovák), 11. Ajkai Óriások (magyar), 12. Kárpáti Farkasok (magyar), 13. Slovan Bratislava (szlovák), 14. Pólus Pingvinek Budapest (magyar), 15. Óbuda Hockey Budapest (magyar), 16. Hoba Bratislva Blue (szlovák), 17. Dunaújvárosi Acélbikák Red (magyar).

Legjobb kapus: Rakusz Simon (Trnava Gladiators).

Legjobb hátvéd: Gyszoczky Olaf (PCHL).

Legjobb csatár: Tamás Helga (Vasas).

MVP: Erős Csergő (ISK Csíkszereda).

A Dunaújvárosi Acélbikák két csapattal nevezett, a kisebbek utolsóként végeztek, de sokkal többre nem is lehetett tőlük számítani, hiszen nekik a tapasztalatszerzés volt a fontos.

Az idősebbek 8. helye jónak mondható, hiszen komoly hazai és külföldi klubok előzték meg őket.

A piciknek, vagyis a szuperminiktől az előkészítőig befejeződött a hazai tornasorozat. Az Acélbikák sok gyereket megmozgattak a szezonban, sőt, az U10 AA-ban DAB-siker született a Santa Claus Cupon, a dunaújvárosiak olyan klubokat előztek meg, mint a szlovákiai Besztercebánya – felnőttben kétszer nyerték meg a szlovák bajnokságot – a szintén szlovákiai HK Havrani Piestany, a székesfehérvári jégkorong akadémiát, vagy az erdélyi Csíkszeredát.

A hét végi Steel Bulls Kupával befejeződött a dunaújvárosiak által szervezett nemzetközi utánpótlás jégkorongtornák sorozata. Amit biztosan állíthatunk, egyetlen egy csapat sem utazott el Dunaújvárosból elégedetlenül, azt pedig ki kell emelni, a kísérők remekül érezték magukat.

Utánpótlástornák sorozatban

Babic Vladimírnak és munkatársainak köszönhetően szinte egész szezonban rangosabbnál rangosabb nemzetközi utánpótlás-jégkorongtornákat rendez a Dunaújvárosi Acélbikák és a XCBlade Hungary Talent. A Stell Bulls Cup és a gyerekvilágbajnokság mellett Dunaújváros a házigazdája Európa egyik legrangosabb utánpótlástornájának, a Santa Claus Cupnak. 2019 decemberében a 13. San­ta Claus Cup tornán hetven csapat tizenegy országból nyolc nap alatt két korosztályban három különböző szinten játszott 299 mérkőzést, ami összesen 9520 perc, vagy mondhatjuk, hogy 571 200 másodperc a jégen. Ez alatt az idő alatt 3930 gólt lőttek a játékosok, átlagban tehát 13,14 gól született meccsenként, így 160 másodpercenként esett egy találat.

Az eseményeket összességében 845 játékos és 135 edző és csapatvezető, illetve több mint 2000 szülő, nagyszülő és rokon látogatta meg, akik rengeteg élménnyel utaztak haza. A Santa Claus Cupnak már olyan híre van, hogy az idei torna már megtelt, még mexikói jelentkezővel is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában