Speciális helyzet, muszáj fegyelmezettnek maradni

2020.03.29. 20:20

Ha így fejeznék be a bajnokságot, biztosan sérülnének az érdekek

Az NB III közép csoportjának tizenkilencedik fordulóját követően harmincegy megszerzett ponttal a bajnoki tabella ötödik helyén áll a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata, ami elképzelhető, hogy a 2019/2020. évi bajnokság végeredményét is jelenti.

Gróf András

Budapest 20200212 Labdarúgás 2020 Magyar kupa MK MTK Dunaújváros Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Lõrincz Emil

Fotó: Szabó Miklós

Dunaújváros Az UFC Szekszárd elleni győztes találkozót megelőző sajtótájékoztatón az újvárosiak vezetőedzője, Lőrincz Emil még arról beszélt, hogy pályafutása alatt csupán szurkolók rendbontása miatt játszottak zárt kapus mérkőzést. Most azonban egy sokkal veszélyesebb ellenféllel kell megküzdeni.

– A szekszárdiak ellen aratott győzelmünk utáni következő edzésünk a kormány, valamint az MLSZ intézkedése nyomán már elmaradt. Megpróbálunk alkalmazkodni ehhez a speciális helyzethez – kezdte a beszélgetést a szakvezető.

Milyen feladatokat kaptak a keret tagjai?

– A segítőmmel, Farkas Viktorral megbeszéltük és kiosztottuk az egyéni edzésrendet. Az egyik héten három erősítő és két kardióedzés szerepel a programban, a másik héten pedig fordított az arány. A játékosok a saját lehetőségeikhez mérten szabadon dönthetnek a szobabicikli, a futópad mellett, de van olyan is, akinek a lakhelyén lehetősége van szabadtéri futásra.

Lőrincz Emil egyre nehezebben viseli a bezártságot, aminek nem tudni, mikor lesz vége Fotó: Szabó Miklós

Milyen hosszú futball nélküli időszakra készülnek?

– Nem értek hozzá, de lehet, hogy egy kijárási tilalom rövid idő alatt visszaszorítaná a vírust, és minél hamarabb vége lenne ennek szörnyű helyzetnek. Azonban az is elképzelhető, hogy ezzel vége lesz a bajnokságnak.

Amennyiben nem lehet folytatni a szezont, miként dőlhet majd el a sorrend, a feljutás és a kiesés kérdése?

– Talán az lenne az legigazságosabb, ha jövőre ugyanezekkel a résztvevőkkel indulna az új bajnokság. Azonban mindenki számára tökéletes megoldás ebben a helyzetben nem születhet, hiszen valakiknek az érdeke mindenképpen sérülni fog. Szerencsére ebben a kérdésben nem nekem kell döntenem.

Személy szerint miként viseli a bezártságot?

– A nyári és a téli szünetben is két-három nap passzív pihenőt követően már valamilyen aktivitásra vágytam, így egyre nehezebben viselem a bezártságot, de ebben a szituációban muszáj fegyelmezettnek maradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában