jégkorong

2020.03.13. 18:00

A koronavírus elintézte: befejeződött a szezon

A Magyar Jégkorong Szövetség tegnap délelőtt az alábbi közleményét ismertette. Véget ért a szezon – edzés szinten is.

Agárdy Csaba

A Magyar Jégkorong Szövetség a jelenlegi helyzetben minden tőle telhetőt megtesz a játékosok, a sportszakemberek, a játékvezetők és egyéb közreműködők, valamint a szülők és a hozzátartozók egészségének megőrzésért és védelméért. A koronavírus terjedése elleni védekezés elősegítése érdekében az MJSZ főtitkára úgy határozott, hogy a versenyrendszer keretében megrendezendő valamennyi, utánpótlás, női és amatőr bajnokság további mérkőzéseit azonnali hatállyal törli.

Várhatóan a jégfelületeket is leengedik

Tekintettel arra, hogy a hazai és a nemzetközi infektológusok, és járványügyi szakemberek álláspontja szerint a közösségi érintkezés korlátozása segíthet a koronavírus terjedésének megállításában, ezért az MJSZ a sportszervezetek számára nem javasolja a csoportos edzések megtartását sem szárazon, sem pedig jé­gen. Javasolják, hogy az edzők egyéni edzéstervek összeállításával, elemzések végzésével és a felkészülési programok részletesebb megtervezésével és képzési anyagok tanulmányozásával készüljenek a következő szezonra. A játékosok esetében pedig egyéni skill (korcsolyázás) fejlesztést, erőnléti fejlesztést javasolnak az edzővel való konzultáció mellett.

Célszerű lehet a pályák üzemeltetőit is mielőbb tájékoztatni – a környező országokban számos helyen a jégfelületek leengedéséről döntöttek. Az egyes bajnokságok állásának felmérése jelenleg zajlik, a végeredmény kihirdetésének megvalósulására vonatkozóan, a konkrét végeredményről a későbbiekben értesítik az érintetteket. Kérnek mindenkit, hogy a fenti intézkedést vegyék a lehető legkomolyabban és maximálisan törekedjenek a fentiek érvényre juttatására!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában