nem forgott veszélyben az MTK sikere

2020.02.13. 20:10

Nem tudták eltüntetni az osztálykülönbséget

A Magyar Kupában a legjobb nyolc közé kerülésért zajló páros csata első mérkőzésén szerdán háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata az MTK Budapest otthonában.

Gróf András

Budapest 20200212 Labdarœg‡s Magyar Kupa MTK Dunaœjv‡ros Foto Nemzeti Sport Szab— Mikl—s

Fotó: Szabó Miklós

A nyolcaddöntő párharc első körében akadt néhány váratlan eredmény. Talán a legnagyobb meglepetést az NB I-es Zalaegerszegi TE idegenbeli veresége jelentette a harmadosztályban vitézkedő Lipót Pékség SE otthonában. A dunaújvárosiaknak sajnos nem sikerült felborítani a papírformát, így a jövő heti visszavágóra magabiztos előnnyel utazhatnak a fővárosiak. A Hungária körúti mérkőzésen a DPASE gárdája nem játszott alárendelt szerepet, de tulajdonképpen egy pillanatig sem forgott veszélyben az MTK győzelme. Az újvárosiak lelkesen futballoztak, de nem tudták eltüntetni a két csapat között meglévő osztálykülönbséget.

Áman Áronék (15) nehéz helyzetbe kerültek Fotó: Szabó Miklós

A dunaújvárosiak vezetőedzője, Lőrincz Emil a következőképpen értékelt a találkozó lefújását követően.

– Bátor játékkal kezdtük a mérkőzést, nem hagytunk sok lehetőséget az MTK-nak, viszont az első kapott gól után elég kishitűen futballoztunk. A második félidőben valamivel bátrabbak voltunk, ám a végeredmény valóságosan tükrözi azt, hogy ellenfelünk jelenleg hat pont előnnyel a másodosztály listavezetője.

A fővárosiak szakvezetője, Michael Boris a háromgólos győzelmük ellenére elismerően szólt a vendégekről: – Gyors volt az ellenfelünk, ezért végig figyelnünk kellett a kontratámadásaikra. A továbbjutás szempontjából rendkívül fontos volt, hogy megszerezzük a harmadik találatot. Összességében elmondhatjuk, hogy jó helyzetben várhatjuk a jövő heti folytatást.

A nyolcaddöntő első összecsapásainak további eredményei: Újpest FC – MOL Fehérvár FC 0–0, Lipót Pékség SE – ZTE FC 3–1, Pécsi MFC – Paksi FC 1–2, Dorogi FC – III. ker. TVE 4–1, Mezőkövesd Zsóry FC – Kaposvári Rákóczi FC 2–1, Békéscsaba Előre – Puskás Akadémia FC 0–3, Budapest Honvéd – Szombathelyi Haladás 1–0. A visszavágókat február 19-én rendezik. A III. ker. TVE – Dorogi FC találkozó 13 órakor, a többi mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában