Az idegenben rúgott két gól nagyon sokat érhet majd

2020.01.16. 21:33

Szorosabb is lehetett volna a kupameccs

A férfi futsal Magyar Kupa szerda esti negyeddöntőjének első találkozóján a Dunaferr DUE Dutrade FC a Haladás vendége volt. A hazaiak voltak az esélyesebbek, és a kétmeccses párharcban meg is szerezték az első értékes győzelmüket, de mint kiderült, a vendégek akár egy kis meglepetést is okozhattak volna.

Balogh Tamás

2020.01.15. Szombathely Férfi Futsal Magyar Kupa mérkőzés HALADÁS VSE -DUNAFERR DUE DUTRADE FC Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: FARAGÓ LAJOS (9), VIDÁK BALÁZS (93)

Fotó: © Unger Tamás

A hazaiak nagy meglepetésére a Dunaferr kezdett jobban, Klacsák már a második percben megszerezte a vezetést. A folytatásban eredményesen kapcsolt rá a Haladás, előbb Smic kilőtte a nyitó gól szerzőjét, akiről a saját hálójába perdült a labda, majd Dróth villant egyet, Alasztics kapus a fejére dobta a labdát, ami után védhetetlen bólintása következett. A Dunaferr keményen beleállt a meccsbe. Fridrich, Németh, Faragó, Sáhó és Pál váratlan lövéseikkel borzolták a zöldek idegeit. Külön tesztet végzett Horváth Benedek, aki addig el sem hagyta Alesztics portáját, amíg három őrületes ziccerbe nem hozta magát. Biztató helytállás, de sovány vigasz, hiszen gól egyikből sem született.

Faragó Lajosék (b) játékban szinte azonos szinten voltak a Haladással
Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

És a második félidőben? A szezonbeli meglepő dunaferres hagyomány szerint, a szünet utáni perceket rendre az ellenfélnek ajándékozzák. Ezúttal a születésnapos Vidák örömére, aki 4–1-re növelte az előnyüket a 22. percben. A fieszta azonban elmaradt, mert a vendégek újra feltámadtak, és Klacsák ismét túljárt a hazai kapus eszén. A Haladás rohamait hihetetlen akarással csillapította a Klacsák, Szeghy, Németh, Faragó különítmény. Pál Patrikot és a többi vendéggólra törőt megállították a Haladás specialistái.

Calvo Rodriguez Juan Ramon, a Haladás vezetőedzője, így értékelt: – Nem volt könnyű mérkőzés. Tudtuk, hogy a Dunaferr nagyon jó csapat, és nekünk is úgy kell játszanunk, ha nyerni akarunk és majd továbbjutni. Sajnos gyorsan kaptuk az első gólt, de hamar megfordítottuk az állást. Amikor már az ötödik gólunkért hajtottunk, hogy ezzel lezárjuk a mérkőzést, akkor kaptuk a második találatot, és újból szorossá vált a csata.

Fehér Zsolt, a Dunaferr vezetőedzője: – A játékban szinte azonos szinten voltunk a Haladással, sőt olykor még föléjük is nőttünk. Akár szorosabb is lehetett volna ez a mérkőzés. Csapatunkból mindenki jól felkészült erre a találkozóra, és a legjobb formáját hozta egy-két másodperces kihagyással, amiket azonban az ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. Ezzel együtt ez a meccs mentálisan megerősített bennünket. Az idegenben rúgott két gól nagyon sokat érhet majd a visszavágón.

A mérkőzés jegyzőkönyve és a további eredmények

Haladás VSE – Dunaferr 4–2 (3–1)

HVSE: Alasztics – Horváth P., Simic, Dróth, Vidák. Csere: Gyi­mesi, Sásdi, Hajmási, Sipos, Szakasics, Gerencsér, Péter, Vas, Luis Garcia. Edző: Juan Calvo Rodriguez Ramon.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Klacsák, Faragó, Pál, Sáhó. Csere: Cseresnyés, Németh P., Dorogi, Fridrich, Szeghy, Cyányi, Horváth B. Edző: Fehér Zsolt.

Gólszerzők: Simic 2 (7., 14.), Dróth (9.), Vidák (22.), illetve Klacsák 2 (2., 35.).

A visszavágót február 22-én 19 órától rendezik meg Dunaújvárosban. További negyeddöntős eredmények: Berettyóújfalu – Nyírgyulaj 4–0, Rubeola FC – Veszprém 3–4, 5Stars-Érdi VSE – Hidegkúti SC 9–0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában