röplabda

2020.01.19. 21:06

Ötszettes meccs után vereség a megyei rangadón

Az NB I Liga második fordulójában Dunaferr Sportegyesület röplabdázói vasárnap a megyei rivális MÁV Előre-BERICAP otthonában léptek pályára.

Gróf András

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

MÁV Előre-BERICAP – Dunaferr SE 3:2 (-14, 23, -21, 16, 11)

MÁV Előre-BERICAP: Náhol, Salazar, Stefanovics, Renan, Neukum, Kholmann, Takács M. (liberó). Csere: Szentesi (liberó), Arató, Szőke, Tóth K., Gazsi. Vezetőedző: Gazsi Péter.

Dunaferr SE: Laczi, Tomanóczy B., Hatvany Zs., Mészáros D., Iván B., Majoros, Gabhardt Á. (liberó). Csere: Sümegi (liberó), Balázs B., Iván G., Kecskeméti B. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Az első játszma elején felváltva estek a pontok, de 6:6 után Majoros remek nyitásait követően zsinórban hat pontot szerzett a Dunaferr. A tízpontos előnyt nem sokkal később Neukum hibája után könyvelhették el a vendégek. Ehhez a különbséghez a hajrában még sikerült egyet „hozzátenni”. A második szettben sokáig a hazaiak vezettek, de 14:14-nél sikerült egyenlíteniük az újvárosiaknak.

Mészáros Dömötörék a második fordulóban kikaptak
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A hajrához kétpontos előnnyel érkeztek Tomanóczy Tibor tanítványai, de a végjátéban a házigazdák koncentráltak jobban, így egyenlítettek. A harmadik játékrészben hamar ötpontos előnyt szereztek a vendégek, de 6:6-nál már egyenlő volt az állás. A játszma közepétől azonban fokozatosan elhúztak a vendégek, és ismét átvették a vezetést. A negyedik szett ismét nagy fordulatot hozott. A hazaiak kilencpontos különbséggel nyerve egyenlítettek. A döntő játszmában a házigazdák nem sok esélyt adtak a dunaújvárosiaknak, akik csak futottak az eredmény után. A hullámzó összecsapáson így csak egy pont jutott a Dunaferrnek.

A forduló másik, vasárnap lejátszott találkozójának eredménye: Szolnoki RE – PTE-PEAC 3:0 (13, 18, 23). Az állás: 1. Szolnoki RE 3 pont, 2. Dunaferr SE 4 pont, 3. Sümegi RE 3 pont, 4. MÁV Előre-BERICAP 2 pont, 5. Vidux-Szegedi RSE 0 pont, 6. PTE-PEAC 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában