vízilabda

2020.01.31. 21:49

Halasztás – betegség miatt elmarad a szombati pólómeccs

Az eredeti bajnoki kiírás szerint ma délelőtt 11 órakor női bajnoki vízilabda-mérkőzést rendeztek volna a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában. A III. Kerület elleni találkozó azonban betegség miatt elmarad. Pótlás egy héten belül.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

A harmadik helyen zárta a budapesti Európa-bajnokságot a női pólóválogatott, amely három kiváló dunaújvárosi játékossal állt fel – Gurisatti, Vályi, Garda. Mint ismert, a klubjában és a válogatottnál is vezető szerepben lévő Gurisatti megsérült, így az Euroliga kihívásaira (is) készülő újvárosiak nélküle kezdték meg a felkészülést.

Az eredeti menetrend szerint a DUE Maarks Graphics gárdája ma 11 órakor fogadta volna a III. Kerületi TVE gárdáját, ám a mérkőzés elmarad.

Eddig remekeltek az újvárosiak, remélhetőleg e sorozatot tovább folytatják
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A helyi klub kommunikációs vezetője, Gróf-Huszka Zsuzsanna lapunknak elmondta, a meccshalasztás oka, hogy számos játékos megbetegedéssel küzd.

A jelenlegi forgatókönyv szerint több mint sűrű jövő hét vár az újvárosiakra, hiszen február 5-én a BHSE lesz a vendég, február 6-án este 8 órakor pedig a III. Kerületi TVE ellen meccsel majd csapatunk. A legfontosabb derbi azonban az Euroligában várja csapatunkat, a negyeddöntőben február 8-án a Dynamo Uralochkát fogadják.

Remélhetően a dunaújvárosi betegek felgyógyulnak, a klub képviselői lapunkkal azt közölték, bíznak abban hogy Gurisatti minél előbb felépül és segíteni tudja csapatát.

Ziegler Diána a klub hivatalos honlapján így nyilatkozott:

– Nagyon sűrű lesz ez a február, sok meccset fogunk játszani, aztán a kvalifikációs torna miatt megint elmennek a csajok. Furcsa ez az időszak így, hogy ennyit vagyunk külön, de persze érthető, hogy most az olimpiai kvóta körül forog minden. Persze ettől függetlenül a bajnokságban nagy meccsekre számítok, hiszen mindenki bajnokságot szeretne nyerni a klubjával. Bízom benne, hogy idén minden álmunk valóra válhat, de ehhez még rengeteg edzésen kell teljesíteni, és nagyon sok meccset meg kell még nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában