vízilabda

2020.01.15. 09:30

A csoport első helye is eldőlhet a meccsen

A vízilabda Európa-bajnokság igazából szerdán este kezdődik a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics három játékosát – Garda, Gurisatti, Vályi – felvonultató magyar női válogatott számára.

Gallai Péter

Budapest 20200113 Vízilabda 2020 nõk nõi Európa bajnokság EB Magyarország Szlovákia Fotó Török Attila Nemzeti Sport Vályi Vanda

Fotó: Török Attila

Hiszen az első két mérkőzés, a horvátok és a szlovákok elleni kiütés szakmailag nem nagyon volt értékelhető, de ma 19 órától az oroszok már kőkemény ellenfelek lesznek. Éppen ezért ez az első meccs, amire céltudatosan, már hetek óta készültek a lányok, a többi között az Eb előtti dunaújvárosi tornán.

Bíró Attila szövetségi kapitány akkor azt mondta, akár a csoport első helyéről is dönthet ez a találkozó. Abból nem szabad kiindulni, hogy a világliga-selejtezőben idegenben simán megvertük őket, mert akkor nem a teljes orosz csapat játszott.

A dunaújvárosi Gurisatti Gréta arról beszélt, hogy a szlovákok ellen már nem volt nyoma a nyitónapi izgalomnak: – Nyilván ma már teljesen más lesz a játék képe, az oroszok gyors vízilabdát játszanak, a lefordulásaikat meg kell állítani. Szorosan kell védekezni, mert szeretnek két-három méterről lőni és a támadások befejezése után figyelni kell a visszarendeződésre is.

Vályiék számára most jön az első értékmérő
Fotó: Török Attila

Az első felnőtt Eb-jén szereplő Vályi Vanda azzal egészítette ki, hogy ugyan meccsről meccsre haladnak, a szlovákok ellen annyit adtak ki, amennyit muszáj volt, de tudják, hogy az orosz meccs kiemelten fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában