Mosolygós évzáró – ezúttal is gazdag szezont zár a helyi sportélet

2019.12.19. 14:00

Országos és nemzetközi sikereknek örülhettünk

A hagyományokat követve a város önkormányzata kedden délelőtt díjazta a közelmúltban kiemelkedő eredményt elért dunaújvárosi sportolókat.

Szabó Szabolcs

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az elismeréseket Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Motyovszki Mátyás, az ifjúsági, sport- és turisztikai bizottság elnöke adta át kedden a Városháza C szárnyának rendezvénytermében.

Dunaújváros sportéletének büszkeségei. Az elmúlt évben is számos kiváló országos és nemzetközi sorozatban nyújtottak kimagasló teljesítmény az újvárosi sportolók, akiket kedden délelőtt köszöntöttek a városházán
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

A 2018/2019-es női első osztályú vízilabda-bajnokságban második helyen végzett a DUE Maarks Graphics gárdája. A csapat tagjai: Bre­­zov­sz­­­­ki Gerda, Garda Krisztina, Géraldine Mahieu, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Huszti Vanda, Kiss Alexandra, Laura Aarts, Sajben Viktória, Sajben Nikolett, Szabó Nikolett, Szellák Csenge, Vályi Vanda, Ziegler Diána, vezetőedző: Mihók Attila. Külön köszöntötték a nyári kvangdzsui világbajnokságon 4. helyen végzett női válogatott tagjait: Vályi Vandát, Gurisatti Grétát és Horváth Brigittát. E három játékos ezúttal is a válogatottal volt, így elismeréseiket egy későbbi időpontban veszik majd át.

Gurisatti Gyulának gratulált Barta Endre alpolgármester

A Dunaferr SE torna szakosztályától díjat vehetett át Makovics Mirtill, Kovács Zsófia, Böszörményi Csilla, Kovács Bokor Luca, valamint felkészítő edzőik: Badics Réka, Trenka János, Török Dániel és Halász Tibor.

A Dunaferr SE birkózószakosztályának kiválósága Szmik Attila, aki az országos bajnokságon 2. helyezést ért el, felkészítő edzője Fehér Krisztián volt.

A díjátadás után Barta Endre köszöntőjében elmondta, bízik abban, hogy a következő évben is hasonlóan remek eredményeket érnek el.

Kovács Zsófi át Motyovszki Mátyás bizottsági elnök köszöntötte

Remekeltek a kajak-kenusok

Tekintélyes küldöttséggel jelent meg a keddi díjátadón a Dunaferr Sport Egyesület Kajak-Kenu Szakosztálya. Versenyzőik közül külön szólították Hajdu Jonatánt, Slihoczki Ádámot, Bucsi Bencét, valamint Kovács Ádámot. Az edzői stábból két felkészítő szakember munkáját díjazták, Molnár Gergelyt és Vajda Attilát.

A Kajak-Kenu Szakosztály hétfőn este tartotta hagyományos évzáró ünnepségét a csónakházban. Minderről lapunk 16. oldalán olvashatnak részletes beszámolót.

Gurisatti Gyula, a sportlövő

Elismerésben részesült Gurisatti Gyula paralimpikon sportlövő, aki az országos bajnokságon 1. helyezést ért el a 10 méteres légpisztoly versenyszámban, valamint szintén az első helyen végzett az 50 méteres mix pisztoly és a 25 méteres mix pisztoly számokban. Emellett egy 5. helyet is szerzett csapatban a Sydney-ben rendezett parasportlövő világbajnokságon, csapatban.

Az önkormányzat kedden dél­előtt külön díjazta Gurisatti Gyula felkészítő edzőjét, Karácsony Gyulát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában