Minden eddigi rekordot megdöntött a sorozat – rengeteg látogató

2019.12.16. 20:57

Négy torna – ismét nagy siker volt a Santa Claus

Santa Claus negyedszer. Vagyis decemberben négy alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Acélbikák és a XCBlade Hungary Talent a nemzetközi jégkorongtornát. A hét végén az U9 AAA csapatok mérték össze az erejüket.

Agárdy Csaba

Fotós: ZSEDROVITS ENIKO

Fotós: ZSEDROVITS ENIKO

November 30-án és december elsején az U10 AA, egy hét múlva az U10 AAA, december 11-én – ez nem hét végén volt, hanem szerdán – az U10 A, most hét végén pedig az U9 AAA korosztály viaskodott. Sorrendben a tizenharmadik Santa Claus Cup volt az idei, és minden korábbi csúcsot megdöntött a torna. A dunaújvárosi szakember, Babic Vladimír által létrehozott kupára soha ennyi országból még nem érkeztek csapatok, soha nem volt ekkora és ilyen erős a mezőny, és korábban soha nem rendeztek annyi mérkőzést, mint az idén.

A hagyományos résztvevők, mint Szlovákia, Csehország mellett teljesen új nemzetek is felkerültek a palettára, Ausztriából, Németországból, Ukrajnából, Lengyelországból, Szlovéniából és Horvátországból is érkeztek alakulatok. De ne feledkezzünk el az erdélyi klubokról és Törökországról sem, ahonnan már ötödször érkezett csapat.

 

Egy szó mint száz: a Santa Claus Európa egyik legnagyobb tornájává nőtte ki magát. Nem véletlen, hogy a szlovák közszolgálati televízió, az RTVS is forgatott Dunaújvárosban. És arról se feledkezzünk el, hogy ebben az időszakban körülbelül kétezer-ötszázan látogattak el Dunaújvárosba, hiszen a csapatokon kívül itt voltak a vezetők, a szülők, a rokonok is. A lényeg: nagy siker volt a San­ta Claus, ezért nem véletlen, hogy szinte már össze is állt a következő év mezőnye – annyi az érdeklődő.

Az U9 AAA torna végeredménye: 1. Olomouc (cseh), 2. Dubnica (szlovák), 3. Slovan Bratislava (szlovák), 4. Letci Praha (cseh), 5. HC Opava (cseh), 6. Banská Bystrica (szlovák). A DAB két csapatot megelőzve a tizenötödik lett.

A Dunaújvárosi Acélbikák fiataljai komoly ellenfelekkel mérkőztek meg a hét végi tornán
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Tornaösszegző

Az U10 AA tornát a Dunaújvárosi Acélbikák White csapata nyerte meg. Az U10 AAA tornán a szlovákiai Kassa győzött, méghozzá veretlenül. Az U10 A mezőnyében a szintén szlovákiai Nyitra bizonyult a legjobbnak, a DAB Red lett a második. Az U9 AAA csapatai közül pedig a cseh Olomouc végzett az első helyen. Az U10 AA tornájára tizen­nyolc, az U10 AAA-ra húsz, az U10 A-ra tizenöt, az U9 AAA-ra pedig tizenhét csapat nevezett be.

A dunaújvárosiaknak Nótás Kende, Hujbert Gergő és Palkovics Milán révén három különdíj jutott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában