A kassaiak ki nem hagynák a dunaújvárosi nemzetközi jégkorongtornát

2019.12.11. 08:30

Ma folytatódik a Santa Claus

Az idei évben négy Santa Claus Cup tornával várja, illetve várta a csapatokat és a kilátogatókat a Dunaújvárosi Acélbikák és XCBlade Hungary Talent szervezőgárdája. A hét végén volt a főesemény, az U 10 AAA torna. A győzelmet veretlenül a Kassa szerezte meg.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Az esemény előtt Vladimír Babic, a torna dunaújvárosi főszervezője az alábbiakat nyilatkozta: – A 2019-es év különleges számunkra, mert úgy tűnik, hogy a tizenhármas szám szerencsét hoz, ez ugyanis a tizenharmadik torna, és ezen a főtornán a történelem során először kilenc országból érkeznek a csapatok: Lengyelországból, Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából, Horvátországból, Szlovéniából, Magyarországról és idén már egymás után ötödik éve Törökországból is érkezik egy csapat, Ukrajnából pedig ez lesz az első alkalom, hogy részt vesznek a megmérettetésen.

Képünkön az Acélbikák készen állnak az eredményhirdetésre
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Végül az utolsó pillanatban kiderült, hogy a kilencből csak nyolc ország vesz részt az eseményen, mivel az osztrák Linz visszalépett úgy, hogy kifizették a nevezési díjat, a szállást, le volt foglalva az autobuszuk.

A linziek helyére versenyen kívül a DAB 2009 elnevezésűegyüttese szállt be a küzdelmekbe.

A három nap alatt a csapatok kimondottan színvonalas mérkőzéseket vívtak, a kassaiak kimagaslottak a mezőnyből, veretlenül lettek az elsők – természetsen nem véletlenül.

Az egész tornát jellemezte a látványos show

Bár a DAB ebben a hihetetlenül erős mezőnyben nem végzett az élemezőnyben, de a dunaújvárosiak mégis nyertesek voltak. A szlovák jégkorong egyik zászlóshajójának, a Kassának az egyik vezetője, Milanic József a torna végén ugyanis ezt nyilatkoztta:

– Nagyon jól érezzük itt magunkat, remek torna, ezt megnyerni komoly szakmai siker. Két kupa van, ahova mindig elmegyünk a színvonal miatt, egy cseh és a dunaújvárosi San­ta Claus.

Minden résztvevő számára nagy élmény volt a hétvége

A végeredmény: 1. HC Kosice (szlovák), 2. Letci Letnany Praha (cseh), 3. Vasas Budapest (magyar), 4. HK Novy Jicin (cseh), 5. Byci Karvina (cseh), 6. HC Nitra (szlovák).

A DAB a húszcsapatos mezőnyben a tizenhatodik lett.

Szerdán folytatódik a sorozat, első ízben rendezik meg az U 10 A tornát.

A 15 csapat három csoportba lesz osztva, a csoport legjobbjai az első három helyért játszanak majd a folytatásban – és ugyanígy, csoportbeli helyezés alapján harcolnak majd a további helyezésekért a csapatok a keresztjátékban.

A Dunaújvárosi Acélbikák három csapattal nevezett, az első mérkőzés 9.50 órakor kezdődik, amikor a DAB White a Corona Brassóval mérkőzik meg.

Az eredményhirdetés 17.10 órakor kezdődik.

Kezdődik a junior világbajnokság

A magyar junior-válogatott a házigazda Ukrajna ellen kezd december 12-én a divízió 1/B csoportos tornán. Vas Márton, a dunaújvárosi szövetségi edző a Dél-Korea elleni második felkészülési mérkőzés után kijelölte az utazó csapatot. A keretben két kapus, nyolc hátvéd és tizenkét csatár kapott helyet. A játékosok zöme hazai klubokban játszik – a légiósok öten vannak –, túlnyomó többségük első és másodéves junior, hárman születtek 2002-ben. Jelentős részüknek van tapasztalata felnőtt bajnokságból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában