Gurisatti Róbert kiemelte a szülők áldozatos munkáját, segítségét

2019.12.08. 20:48

Büszkék lehetnek az éves munkájukra és sikereikre 

A dunaújvárosi Búvársuli azzal büszkélkedhet, hogy a Fabó Éva uszoda felújítása után az első jelentős versenyt rendezhette meg. Ez pedig a Búvár Suli Kupa elnevezést kapta. De ez a viadal egyúttal a senior országos bajnokságot is jelentette.

Jankó Árpád

Ezen a nagyszabású búvárversenyen 283 induló vetélkedett, és minden korosztályban összesen tizen­nyolc egyesület küldte el búvárjait. Ezen a komoly megmérettetésen a Dunaújvárosi Búvársuli Egyesület a negyedik helyen végzett az összetett versenyben. (Tudni kell, hogy a korosztályok a következők voltak. Cápa 8-9 évesek, gyerek 10-11 évesek, serdülő 12-13, ifjúsági 14-15, junior 16-1 évesek és a felnőtt korosztály. Természetesen női és férfi indulókkal. A seniorban két korosztály versenyzett.)

Senior dunaújvárosi eredmények: Maczula Zoltán három aranyérem. Gurisatti Róbertné három aranyérem, Gurisatti Róbert három arany, Mónos Péter három ezüst és a 4x50 méteres vegyesváltóban első hely (Gurisatti Róbertné, Maczula Zoltán, Mónos Péter, Montvai Tamás).

Dunaújváros a felújított uszodája adott helyet az országos bajnokságnak is. A kétnapos versenyben cápa, serdülő, junior korosztályban tizennyolc klub búvárai versenyeztek. A hazai versenyzők a következő eredményt érték el. Aszlajov Alexander három magyar bajnoki címet szerzett, s ehhez még egy ezüstérmet is bezsebelt. Kunszt Balázs egy ezüstérem, két bronz. Tamás Péter egy ezüst. A 4x50 méteres gyorsváltóban (cápa) a Kovács Botond, Aszlajov A., Kunszt B., Tamás P. alkotta csapat aranyérmes lett. Kövesdi Kincső harmadik hely. 4x50 méteres leány váltó (cápa) harmadik hely (Szabó Lotti, Kövesdi Kata, Kövesdi Kincső, Borbé Csenge. Serdülők. Kövesdi Csenge két második hely, Aszlajov Dorottya két harmadik hely. Csepecz Zsolt két aranyérmet és három ezüstérmet nyert.

Díjakat, jelvényeket kaptak a „kis válogatottak”, ugyanis a dunaújvárosi búvárok versenyén kívül egy kellemes rendezvényen is részt vettek. Az évzárót is megtartották, és ott komoly jutalmakat, díjakat adtak át a legjobbaknak. Így lehettek a búvárok arany, ezüst és bronz jelvényesek, gyerekkorosztálytól pedig A-B Poszeidon szintű díjazottak.

Béka és cápa korosztály, balról: Szabó Lotti, Gurisatti Róbert, Kövesdi Kata, Tamás Péter, Borbé Csenge, Kunszt Balázs, Kövesdi Kincső, Gurisatti Róbertné, Kovács Botond, Aszlajov Alexander Fotó: Búvársuli

Borbé Csenge (béka) bronz jelvényes, Kövesdi Kincső (béka) ezüst jelvényes, Kövesdi Kata (cápa) bronzjelvény, Szabó Lotti (cápa) bronzjelvény, Aszlajov Alexander (cápa) aranyjelvény és az Év búvárúszója cápa 1. korosztályban, Kunszt Balázs (cápa) arany, Tamás Péter (cápa) ezüst, Németh Nóra (gyerek) ezüst. Poseidon B szint, Papp Norina (gyerek) ezüst, Aszlajov Attila (gyerek) arany jelvény, Poseidon A szint. Ifjabb Gurisatti Róbert (gyerek) Poseidon A szint és arany jelvény, Szabó Zsombor (gyerek) bronzjelvény, Aszlajov Dorottya (serdülő) Poseidon B, ezüst, Kövesdi Csenge Poseidon A, arany, Szabó Flóra Poseidon A arany jelvény, Csepecz Zsolt Poseidon A bronzjelvény, Tamás Dávid, Rendes Linda bronzjelvény.

A kis válogatottaknak a Magyar Búvár Szövetség adta át a díjakat, a minősítéseket. Ezekre és az egész éves munkára, szorgalomra és a sikerekre is büszke lehet az egyesület vezetője, Gurisatti Róbert. – Az uszoda felújítása miatt csak az élményfürdőben tudtunk edzeni. Ezért nem voltam nyugodt. Viszont nagy örömünkre nem volt lemorzsolódás, sőt még többen jöttek az edzésekre. És jöttek a szép eredmények is. Az egész éves munkával nagyon elégedett vagyok. És feltétlenül ki kell emelni a szülők áldozatos munkáját, segítségét – nyilatkozta Gurisatti Róbert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában