Lőrincz Emil hatékony támadójátékot vár csapatától

2019.11.30. 20:00

Visszatalálni a győzelmek útjára

Az NB III közép csoportjának tizenhetedik fordulójában vasárnap 16 órakor a bajnoki tabella utolsó előtti helyén álló Kelen SC gárdáját fogadja a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Lőrincz Emil vezetőedző csapata nem a legjobb előjelekkel készül a mérkőzésre, hiszen a múlt héten vereséget szenvedett a megyei rangadón:

– Sajnos a múlt héten az első gól előtt olyan szituációban hibáztunk, ami alapvetően tiltva volt. A hazaiak a vezető találatukat követően már nyeregben voltak, azt játszhatták, amit a legjobban szeretnek. A második félidőben egy lecsúszott beadásból növelték az előnyüket, amivel tulajdonképpen el is dőlt a találkozó sorsa. Fejben teljesen szétestünk, leeresztettünk. Összességében elmondható, hogy minden játékosom mélyen tudása alatt játszott, minőségben nagyon gyengén teljesítettünk. Az előrefelé való játékunk rendkívül passzív volt. A Kelen SC elleni meccs előtt a legfontosabb feladat, hogy fejben mindenféle szempontból rendezzük a sorokat. Vissza kell állni arra a felfogásra, ami a győzelmi szériánk alatt jellemezte a csapatot. Nem szabad lebecsülni az ellenfelet, mert ebben a mezőnyben a Pécs és a Szentlőrinc kivételével bármelyik csapat, bárhol képes meglepetést okozni. Nekünk minden idegszálunkkal arra kell törekedni, hogy megszerezzük a három pontot. Csendes Péter büntetése lejárt, de Tóth Ákos öt mérkőzésre szóló eltiltása még folyamatban van.

A középpályán szereplő Dorogi Renátó is hasonlóan látja a csapat helyzetét: – Az első bekapott gólunk előtt labdát vesztettünk a középpályán, így megkontrázott minket az Iváncsa. A második fél­időben azonban a hazaiak kapuja előtt volt egy tizenegyes gyanús szituáció. Ha akkor büntetőt kapunk, talán megváltozott volna a játék képe. A második gól után viszont már nem tudtunk felállni. A Kelen SC ellen egyértelmű célunk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. A legutóbbi hazai meccsünkön hetven percig jól játszottunk, ezt kellene kilencven percre kitolnunk vasárnap délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában