Tizenkét ország hetvenegy csapata érkezik – jövőre jön Mexikó is

2019.11.28. 21:44

Ismét Santa Claus Cup, immár a tizenharmadik

Újra Santa Claus Cup. Vagyis szombaton kezdődik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban a karácsonyi kupasorozat utánpótlás-jégkorongcsapatok számára. Az idén minden csúcsot megdönt az esemény.

Agárdy Csaba

Fotó: © Zsedrovits Enikő

Decemberben négy tornát rendez a Dunaújváros Acélbikák és a XCBlade Hungary Talent, tizenkét országból összesen hetvenegy (!) csapat, valamint az őket irányító vezetők, és az őket elkísérő szülők érkeznek Dunaújvárosba.

Az első torna november 30-án és december elsején lesz (szombat-vasárnap), és az U 10-es korosztály AA-s együttesei mérik össze erejüket. (Az A-betűk a torna erősségét mutatják, az A a leggyengébb, a AAA a legerősebb.) A serlegért tizennyolc csapat küzd meg, négy szlovákiai, három erdélyi és tizenegy hazai együttes. A DAB három gárdával is részt vesz az eseményen.

A Santa Claus Cup mára már Közép-Európa legjelentősebb utánpótlástornájává vált
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A torna szombaton reggel fél nyolckor kezdődik, és este fél hétkor fejeződik be. Másnap az első találkozó 7.10 órakor rajtol, a kétnapos esemény a 16 órakor kezdődő – mindig látványos – eredményhirdetéssel zárul.

A dunaújvárosi főszervező, Vladimír Babic igen jó hírekkel szolgált az első torna előtt, leginkább annak örült, hogy mára már Közép-Európa legnagyobb utánpótlás-seregszemléje a Santa Claus Cup:

- Tizenharmadik éve szervezzük Közép-Európa legnagyobb korosztályos jégkorongtornáját, a Santa Claus Cupot! Idén két korosztályban, U 9-ben és U 10-ben négy kupát szervezünk különböző szinteken. Az esemény fő tornája, az U 10 AAA december 6-8-án lesz. Erre a viadalra kilenc országból érkeztek nevezések, és korábban ilyenre még nem volt példa. Arra mindenképpen büszkék lehetünk, hogy a legnagyobb szlovák jégkorongportál, a hokejportal.sk is a helyszínen lesz, és nagy örömmel fogadtuk, hogy a szlovák RTVS televízió is forgatni fog Dunaújvárosban, ahol a magyar jégkorong-utánpótlás fejlesztéséről és természetesen a San­ta Claus tornáról készítenek majd műsort. A végére hagynám a legfrissebb hírt, a jövő évi tornára Mexikóból jelentkezett egy csapat, először nem akartam elhinni, de komoly a dolog, egy év múlva valószínűleg itt lesznek.

Egy kis statisztika a végén: eddig tíz országból hetvenegy egyesület, kétszázhatvanhét csapata vett részt a tornán (a HOBA Bratislava mindegyiken itt volt). Magyar siker egyszer született, akkor 2015-ben a DAB U 10-es együttese győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában