Nyikos Veronika minden ellenfelét fölényesen legyőzve diákolimpiai bajnok lett

2019.11.04. 09:30

A felnőttcsapat az élvonalért birkózhat

Október közepén megkezdődtek az NB II-es felnőtt birkózó csapatbajnokság mérkőzései. A sorozatra tíz együttes nevezett, az indulókat szeptemberben az MBSZ-ben megtartott sorsoláson három csoportba osztották.

Gallai Péter

A Dunaferr SE a nyugati A csoportba került a szombathelyi Haladás VSE-vel és a Tatabányai SC-vel, utóbbi klub adott otthont a küzdelmeknek. A három csapat a helyszínen megegyezett abban, hogy az oda és visszavágót is lebirkózzák. Az első mérkőzést a nyitófordulóban a Haladás magabiztosan nyerte a Tatabánya ellen.

csapatától egy büntetopont levonva). Az NB II-es csapat tagjai, hátsó sor balról: Fehér Krisztián edzo, Sebestyén Fábián, Sallai Sándor, Juhász Péter, Szabados Márton, Bagó Tibor, Szmik Attila. Elso sor: Mohácsi Martin, Fekete Tibor, Horváth Mihály, Kardos Róbert és Mátyás Gábor szakmai igazgató Fotó: Dunaferr SE

A második mérkőzésen a Dunaferr SE 22–18 arányban bizonyult jobbnak a Haladás VSE ellenében, majd egyesületünk a Tatabányával szembeni mérkőzést is magabiztosan, 22–17-re hozta. A második fordulóban ismét a Haladás és a Tatabánya csapott össze először, hasonló eredmény született, mint az első fordulóban. A Dunaferr SE a visszavágón a Haladástól 21–20-ra kikapott, a Tatabányát pedig 26-15-re legyőzte, így összesítésben a dunaújvárosiak jutottak tovább a csoportból. A hármas döntőben, amelyet november 30-án rendeznek a másik két csoport győztesével, a Dorogi NC-vel és a Csepel SC-vel küzdenek az érmes helyezésekért. A tét nagy, hiszen az első két helyezett feljut az NB I-be.

A fiúkra a hármas döntőben a Dorog, illetve a Csepel vár nov­ember végén

A klub fiataljai pedig október végén Kaposváron voltak érdekeltek a leány diák és serdülő országos diákolimpiai bajnokságon. Dunaújvárosból négy birkózó hölgy lépett szőnyegre. Diák korcsoportban 40 kg-ban Kiss Gréta Hella két vereséget követően kiesett a versenyből. 56 kg-ban Pupp Viktória első mérkőzésén orosházi ellenfelét legyőzte 8–7-re, a következő két mérkőzését (csepeli és orosházi) birkózók ellen tussal nyerte. A döntőben orosházi birkózótól 10–0 arányban kikapott, így ezüstérmet szerzett. Serdülő 33 kg-ban Kovács Dominika 2. helyezést ért el. +66 kg-ban Nyikos Veronika kecskeméti, majd bajai ellenfelét is 10–0-ra legyőzte és döntőbe jutott. Az aranyéremért riválisát szintén technikai tussal legyőzve diákolimpia bajnok lett. Végig magabiztosan, határozottan versenyzett, a mérkőzésein folyamatosan ő irányított – tájékoztatta lapunkat Tombor István vezetőedző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában