Bíró Ákos valahogy így képzelte el bemutatkozását

2019.10.08. 12:30

Teljesen megérdemelt volt a DPASE győzelme

Az NB III. közép csoportjának kilencedik fordulójában vasárnap megszerezte első őszi hazai győzelmét a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Fotós: LI

Az újvárosiak a tavaly még másodosztályú Monor együttesét verték 1–0-ra. A hazaiak vezetőedzője, Lőrincz Emil látott ugyan hibákat, de teljesen megérdemeltnek érzi a győzelmet.

– Az első félidőben eléggé bátortalanul játszottunk. A védekezés része rendben volt, hiszen az ellenfelünk csak átlövésből, illetve pontrúgásokat követően jelentett veszélyt a kapunkra. Kidolgozott gólhelyzetig nem jutottak el, de ez igaz ránk is. A szünetet követően sokkal felszabadultabb volt a teljesítményünk. A szervezett védekezés mellett előrefelé is bátrabban játszottunk. A befejezéseink lehettek volna pontosabbak, de ha valaki a mérkőzés elején azt mondja, hogy nyerünk 1–0-ra, előre, szó nélkül elfogadtuk volna. A látottak alapján nem lehet azt mondani, hogy érdemtelenül szereztük meg a három bajnoki pontot.

Az összecsapást követően a monoriak mestere, Horváth Dávid sem vonta kétségbe a dunaújvárosi siker jogosságát.

– Gratulálok a Dunaújvárosnak, hiszen teljesen megérdemelten nyertek. Arra készültünk, hogy kemény meccset játszunk egy jó csapat ellen. A hazaiak a szezon elején kicsit beragadtak, de az utóbbi időszakban már folyamatosan jöttek felfelé a táblázaton. Az első fél­idővel nem volt gond, eljutottunk a Dunaújváros tizenhatosán belülre, és helyzeteket is kidolgoztunk. A második félidő elején azonban már érett a hazai gól. Ezután próbáltunk magasabb tempót diktálni, de sok technikai hibát vétettünk, ami megakadályozta a támadások sikeres befejezését.

A győzelmet jelentő gólt egy remek támadás végén Biró Ákos szerezte, aki első alkalommal lépett pályára a Dunaújváros PASE játékosaként. – Valahogy így képzeltem a bemutatkozásomat. Fantasztikus volt ebben a stadionban játszani. Tudtuk, nagyon nehéz mérkőzés lesz a szervezetten futballozó Monor ellen. Szerencsére rendkívül fegyelmezetten játszottunk hátul, a védekezést maximálisan megoldottuk, és elöl volt több gólszerzési lehetőségünk. Akár nyerhettünk volna nagyobb különbséggel, de ezzel a sikerrel is teljes mértékben elégedettek vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!