Máthé Krisztián K-2-ben ezüstérmet szerzett a zárónapon

2019.10.20. 20:00

Gazdag éremtermés a maratoni kajak-kenu vb-n

Világelsőként zárta a magyar küldöttség az október 17–20. között zajló maratoni kajak-kenu világbajnokságot a kínai Shaoxingban. Térségünk versenyzői összesen három arannyal és egy ezüsttel térhetnek haza.

Szabó Szabolcs

Szép reményekkel utazott ki a magyar válogatott a kínai világversenyre, ám arra talán még a szakemberek sem számítottak, hogy a magyar válogatott ilyen éremterméssel utasítja maga mögé közvetlen riválisait.

A magyar csapat összterméséről részletesen olvashatnak keretes írásainkban, e hasábon most szűkebb térségünk versenyzőinek teljesítményét emelnénk ki.

A Rácalmás SE kenusa, Horváth Benedek a juniorok mezőnyében kétszer is a csúcsra ért. Egyesben és párosban is a dobogó legfelső fokára léphetett a kínai világversenyen
Fotók: mkksz.hu

A Rácalmás SE tehetsége, Horváth Benedek világbajnoki duplával térhet haza, hiszen a kenusok junior mezőnyében egyesben és párosban (Nagy Olivérrel párban) is begyűjtötte a világbajnoki címet.

Másként, de szintén duplázott Katona Lili az U 23-as kajakosok egyéni mezőnyében. Lili az idei Európa-bajnokságon már trónra lépett és Shaoxingban sem talált legyőzőre, így egy esztendőn belül Eb- és világbajnoki címet is ünnepelhetett a Dunaferr SE kiválósága.

Boros Adrián és Máthé Krisztián így örült az ezüstéremnek

Szintén a dunaújvárosi színeket képviselte a világversenyen Máthé Krisztián, aki a vb nyitónapján sokáig éremért volt versenyben a felnőtt kajakosok rövidkörös viadalán, végül a 4. helyen zárt.

A vasárnapi zárónap utolsó száma volt a férfi kajakosok páros (K-2) döntője.

Előzetesen a Boros Adrián, Máthé Krisztiánt tartották a szám egyik esélyesének és a szakembereknek igazuk lett, a magyar kettős sokáig harcban volt az aranyért, végül ezüstérmet szereztek.

Katona Lili útban az U 23-a világbajnoki cím felé

Kilenc arany, hét ezüst, öt bronz

A magyar küldöttség kilenc arany-, hét ezüst- és öt bronzéremmel zárta a kínai Saohszingben rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokságot. A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a női kajak párosok vasárnapi versenyében a Czéllai-Vörös Zsófia, Csay Renáta kettős megvédte címét, mivel az elejétől kezdve komoly tempót diktált, majd a hajrája is tökéletesre sikerült. Csay Renátának ez volt a huszadik vb-aranya, az elsőt húsz évvel ezelőtt, 1999-ben Győrben nyerte.

Kiszli nyerte a magyar párharcot

Kiszli Vanda címvédőként, Czéllai-Vörös Zsófia pedig kihívójaként állt rajthoz szombaton. A magyar versenyzők olyan tempót diktáltak, hogy az egész mezőnyből csupán ketten tudtak velük menni, de az utolsó szakaszon őket is állva hagyták. A véghajrában Kisz­li Vanda ritmust váltott, és végül magabiztosan nyerte meg második aranyérmét a vb-n, hiszen a rövidkörös versenyben is ő győzött. Ez azt jelenti, hogy eddig minden női kajakos számot magyar versenyző nyert meg a világbajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában