magabiztosan verte Kínát a pólóválogatott

2019.09.15. 20:58

Vályi Vandáék a hetedik helyen zárták a vb-t

Szeptember 9. és 15. között Madeira fővárosa, Funchal adott otthont a női U20-as világbajnokságnak.

Szabó Szabolcs

A csoportmeccsek során Faragó Tamás és Petőváry Zsolt válogatottja 10-9-re Ausztráliát, majd 8-7-re kikapott USA-tól, végül 12-10-re győzték le Japán legjobbjait.

A legjobb négy közé jutásért azonban az oroszok megállították a dunaújvárosi Vályi Vandát is felvonultató magyar együttest (11-18).

A folytatásban, az 5.-8. helyért először a spanyolokkal találkoztak a magyar lányok. Sajnos ezen a mérkőzésen öt góllal (8-13) bizonyultak jobbnak az ibériaiak, így tegnap délután a 7. helyért Kínát kellett verni. Mindezt sikerült is.

Kína-Magyarország 7-12 (0-4, 2-3, 2-1, 3-4)

Gólszerzőink: Faragó K. 4, Rybanska 3, Ármai Z. 2, Vályi V. 2, Faragó B.

Női juniorválogatott vb-kerete

Kapusok: Maczkó Lilla, Magyari Alda Manon

Mezőnyjátékosok:

Ármai Zita, Faragó Berta, Faragó Kamilla, Kiss Eszter Lara, Kudella Panna, Muzsnay Fanni, Petik Panna, Petőváry Luca, Rybanska Natasa, Utassy Kata, Vályi Vanda Edzők: dr. Faragó Tamás, Petőváry Zsolt.

Vályi Vanda a válogatott egyik vezéregyénisége volt a torna egésze alatt. A több poszton is bevethető fiatal pólós a legeredményesebb magyarnak bizonyult, hét találkozón összesen 18 gólt termelt.

A második legjobb magyar gólvágó pedig Faragó Kamilla lett, 13 találattal.

A nemzeti csapatban szereplő játékosoknak nem sok pihenőjük lesz, hiszen a hónap végén kezdődik az első osztályú pontvadászat.

Először irány a III. kerület

Szeptember 28-án kezdődik a Női OB I Országos Bajnokság 2019–2020-as idénye. A Dunaújváros az újonc III. Kerületi TVE ellen kezdi a küzdelmeket. A résztvevő csapatok: FTC, BVSC, Dunaújváros, UVSE, Eger, Szentes, Budapesti Honvéd, III. Kerületi TVE, Szeged, 10. Tatabánya 11. UVSE II.

Várhatóan először októberben játszhat újra hazai pályán a DFVE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában