U 20-as magyar női pólóválogatott

2019.09.11. 20:05

Tetemes hátrányból fordítottak Vályi Vandáék

Funchal – A továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzést vívott a Faragó Tamás és Petőváry Zsolt által vezetett U 20-as magyar női pólócsapat, amely hátrányból győzött az amerikaiakkal ikszet játszó japánok ellen.

dh-info

A csoport, 3. forduló

Magyarország – Japán 12–10 (2–5, 4–0, 4–4, 2–1)

Gólszerzők: Vályi V. 3, Rybanska N. 3, Petőváry L. 2, Utassy J. 2, Muzsnay F., Kiss E.

Az utanpotlassport.hu tudósítása szerint, jól kezdett a magyar csapat. Muzsnay Fanninak másfél perc sem kellett, hogy megszerezze első gólját emberelőnyből, a következő akcióból azonban egyből egyenlített Japán. Sőt röviddel ezután nemcsak a vezetést vették át az ázsiaiak, hanem el is léptek, és öt perc után már három gól volt a különbség a két csapat között.

A második felvonásban ritmust kellett váltania Faragó Bertáéknak, és ezt meg is tették. Petőváry Luca és Utassy Janka révén előbb közelebb lopódzott a válogatott, majd még a negyed fele előtt Rybanska egyenlített. A hirtelen felzárkózás sokkolta az ellenfelet, támadásaikba hiba csúszott, Magyari Alda figyelt a magyar kapuban, Petőváry pedig megdobta második gólját (6–5).

Vályi Vanda három gólt termelt a japánok ellen
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A szünetet követően Vályi Vanda is beköszönt, a meccsen első, a vb-n hetedik gólját szerezte, majd érkezett az akkor már 11 perce nem látott japán gól. A negyed hátralévő részében felváltva estek a gólok, magyar részről Utassy, Vályi (ötméteresből), Ryban­ska sorrendben, 4 másodperccel a vége előtt azonban bosszantó ázsiai találat zárta a nyolc percet (10–9). Úgy tűnt, a negyedik negyedben meghatározó lesz, ki szerzi az első gólt. Vályi vállalta magára a feladatot, és újra kettővel vezetett a magyar válogatott. Egy időkérés után Kiss próbálkozásánál viszont tehetetlennek bizonyult a japán kapus. Négy perc volt hátra, hárommal vezetett Magyarország. Jött a japánok időkérése, aminek meg is lett az eredménye. Ember­előnyből kettőre zárkóztak.

A végjátékban már nem esett gól, így 12–10 nyertek Vályiék. Ezzel a magyar csapat biztosan továbbjutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában