MAFC együttese győzte le a Dunaferr röplabdázóit

2019.09.23. 19:52

Ezüstérem a székesfehérvári felkészülési tornán

A második helyen végeztek a Dunaferr Sportegyesület röplabdázói az elmúlt hét végén a megyeszékhelyen megrendezett XIX. Horváth Károly Emléktornán.

Gróf András

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A felkészülési tornára ebben az esztendőben hat csapat nevezett. A dunaújvárosiak mellett a Nyitra, a MAFC, a Bratislava, a Sümeg és természetesen a rendező MÁV Előre. A dunaújvárosi együttes eredményei: MAFC – Dunaferr 3–0, Bratislava – Dunaferr 1–2, Sümeg – Dunaferr 0–3, MÁV Előre – Dunaferr 1–2. A fináléban: MAFC – Dunaferr 2–1. A csapatok szombaton két hármas csoportban kezdték meg a küzdelmet. A Dunaferr gárdája az első összecsapáson a fővárosi egyetemisták ellen lépett pályára. A találkozón ugyan voltak az újvárosiaknak jó periódusaik, de összességében nem sikerült megszorítaniuk a MAFC-BME együttesét. A játszmák közül egyik sem volt igazán szoros, hiszen nem sikerült egyik szettben sem húsz pont fölé kerülni. A második találkozó első szettet a Bratislava nyerte, de ezt követően sikerült fordítani, és három játszmában megszerezni a győzelmet, ami második helyezést ért az A-csoportban. A harmadik találkozón a B-csoportban harmadik helyen végzett Sümeg volt az ellenfél. Az első felvonásban még szoros küzdelemben, de ezt követően két sima játszmában diadalmaskodtak Tomanóczy Tibor tanítványai. A döntőbe kerülésért a házigazda MÁV Előre gárdáját kellett felülmúlni. Az első szettet szoros csatában a Dunaferr nyerte, és a másodikban is sikerült diadalmaskodni, így már ekkor eldőlt, hogy a döntőbe jutott a gárda. A harmadik játékrészben azonban már kiengedtek, nem koncentráltak megfelelően, ami székesfehérvári szépítést eredményezett. A vasárnapi fináléban a csoportból már jól ismert MAFC volt a rivális. Az első két játsz­mát a fővárosiak nyerték, amivel eldőlt, hogy a kupát is. Ezt követően a már biztos második helyezett dunaújvárosiak a harmadik játsz­mát megnyerve szépítettek.

Tomanóczy Tibor csapata a döntőben szerepelhetett
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaferr csapatában a következő játékosok léptek pályára: Ambrus, Balázs, Tomanóczy B., Laczi, Iván B., Quintz, Sümegi (liberó), Majoros, Hatvany Zs., Iván G., Mészáros, Kecskeméti, Tamasi, Gebhardt Á. (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.GA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában