elmondhatták javaslataikat

2019.09.17. 07:09

A szurkolók az Acélbikák mellett állnak

Remek hangulatú, sok poénnal, nevetéssel megtűzdelt szurkolói ankétot tartott vasárnap este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata.

Agárdy Csaba

Persze nem véletlen, hogy felhőtlen volt a hangulat, hiszen a DAB eddig mind a két mérkőzését megnyerte az Erste Ligában, a másodikat pont a szurkolói ankét előtt a Gyergyói HK ellen (4–2). Tabutéma nem volt, mindenki kérdezhetett a játékosoktól, a két edzőtől, Miroslav Ihnacaktól és Jan Vodilától, valamint az elnök Azari Zsolttól, és az új általános sportigazgatótól, Schiliczki Károlytól.

Tavaly nagyobb volt a költségvetés, most mégis jobb a gárda

Az hamar kiderült, a szurkolók leginkább azzal elégedetlenek, hogy úgy érzik, a klub nem veszi őket komolyan, hogy alig van a csapat és a drukkerek között kapcsolat, semmi közös program nincs, ami a többi együttesnél már természetes. A felvetésekre Azari Zsolt és Schiliczki Károly is úgy válaszolt, tudják, érzik a problémát, és azon dolgoznak, hogy ezen a téren előrelépés legyen.

A szurkolók azt is kifogásolták, hogy több sportág mérkőzése egyszerre kezdődik. Azari Zsolt azt válaszolta, tudja, hogy ez komoly gond, de sajnos a különböző csapatok között semmilyen kapcsolat nincsen. (Ugyan miért? – a szerk.)

Az összejövetelen kiderült, hogy tavaly nagyobb volt a költségvetése a csapatnak, mint az idén, de így is megpróbálnak egy ütőképes gárdát kialakítani.

Az őszinteség órája – amikor a B-közép kérdez Fotó: Agárdy Csaba/Dunaújvárosi Hírlap

Ihnacak mester megismételte, amit már korábban is mondott, támadószellemű csapatot akarnak.

(A két meccsen lőtt tizenegy gól ezt alátámasztja.) Ifjabb Azari Zsolt csapatkapitány elmondta, sokkal jobb most a hangulat az öltözőben, mint egy évvel ezelőtt. Erre felhozott egy példát, rendszeresen három sorral játszanak, de a negyedik ezen nem sértődött meg, tudják, mi a dolguk, örülnek a csapat jó játékának, és bíznak abban, hogy előbb vagy utóbb eljön az ő idejük is, és most annak is örülnek, hogy részt vehetnek az edzéseken. Ez egy évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, sértődés és balhék sora lett volna a vége. „Zsoci” megfogalmazta a lényeget: „Egy húron pendülünk.”

Még egy jelzés, talán fontos lehet a továbbiakra: évek óta nem volt olyan, hogy az idénynyitó hazai meccs kezdete előtt még százak álltak kint beléptetésre várva még a kezdő sípszó után is.

Mint már korábban megfogalmaztuk, az Erste Liga komoly szintet lépett, gyakorlatilag 5-6 csapat is bejelentkezett a bajnoki címre.

Aki gyorsabb

Miroslav Ihnacak, DAB vezetőedzője így nyilatkozott a gyergyóiak elleni siker után:

„Felkészültünk a mérkőzésre, az ellenfél nagyon erős volt, de jól kezdtünk, s az első harmadban négy gólt is szereztünk. Azt kell mondanom, hogy a fiúk gyorsabbak voltak az ellenfélnél, jól támadták a kaput, megvoltak a kipattanók, amelyekből fontos gólokat szereztünk. Mindkét csapat nagyon jól játszott, de az előnyünket követően már kontroll alatt tartottuk a meccset.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában