Búcsúzott a tornától az újvárosi együttes

2019.09.19. 21:20

A negyeddöntőben esett ki a Karmacsi

A legjobb négy közé jutásért vívott csatában esett ki az olaszországi Lignanóban szeptember 12–15. között megrendezett EMF Euro Cup minifutball tornán a dunaújvárosi Karmacsi Autó együttese.

Gróf András

20190826 Dunaújváros Dunaferr Vasas-Karmacsi Autó szuperkupa döntő kispályás foci Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

A rajthoz álló negyven csapat között öt magyar együttes szerepelt. Az újvárosi Karmacsi Autó gárdája, mint a Minifutball Ligakupa győztese kvalifikálta magát a rendezvényre. Az első kalapból a H jelű csoportba kerültek a mieink, amelyet százszázalékos teljesítménnyel meg is nyertek.

A csütörtök délutáni első mérkőzésen az olasz Dixie Pub Latisana ellen 7–2-re, majd az este a cseh Slehacky ellen 7–3-ra diadalmaskodtak a dunaújvárosiak.

A Karmacsi évek óta uralja a helyi kispályás bajnokság elitligáját – Olaszországban is bizonyított
Fotó: Laczkó Izabella – DH-archive

A péntek délután következett a bosnyák Sokolovi elleni összecsapás, amelyen hátrányból fordítva nyert meg 2–1-re a Karmacsi.

Este a csoport záró körében a spanyol Restaurante La Moneda öt perc alatt kétgólos előnyt szerzett, de ezután zsinórban hat gólt szereztek az újvárosiak, így hibapont nélkül zárták a csoportkört.

Szombaton a legjobb nyolc közé kerülésért a román Lux­ury Team következett. Ezen a találkozón nem bírtak egymással a csapatok, aminek 2–2-es döntetlen lett a vége, így a büntetőlövések döntöttek. Az idegek párharcát a dunaújvárosiak bírták jobban, így jöhetett a negyeddöntő, ahol az A csoport győztese, a bosnyák Tom Cat gárdája volt az ellenfél. Az első félidőben egygólos hátrányba került a dunaújvárosi alakulat, de a második játékrész elején pedig már 4–0 volt az állás. Ezt követően szerzett három gólt a Karmacsi, de az utolsó két percben kétszer ismét a bosnyákok voltak eredményesek, így 6–3-as vereséggel búcsúzott a tornától az újvárosi együttes.

A tornát végül a bukaresti Danco Pro gárdája nyerte.

A rendes játékidőt követően 3–3-at mutatott az eredményjelző, de a maratoni hosszúságú büntetőpárbajban 14–13-ra legyőzték a lengyel Golden Boys csapatát. A Karmacsi Autó együttesét kiverő Tom Cat gárdája a harmadik helyen zárta a sorozatot.

A dunaújvárosi Karmacsi Autó, amely a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) első osztályában, az Acerbis csoportban érdekelt jelenleg egy forduló van túl a bajnokságban, e találkozón 3–1-re verte a Dunabiztost gárdáját.

A minifutball szabályai

Egyszerre öt mezőnyjátékos és a kapus tartózkodhat a pályán. A keretben összesen 15 játékos kaphat helyet, a cserék pedig a nagypályás focival ellentétben folyamatosan zajlanak, és nincsen korlátozva a számuk. Sárga és piros lapokkal a kispályán is találkozhatunk, utóbbi esetén pedig amellett, hogy az érintett játékos már nem léphet pályára a mérkőzésen, csapata öt percig kerül emberhátrányba. Két sárga kártya itt is piros lapot jelent az adott futballistának. Fontos, hogy mind kirúgásból, mint középkezdésből közvetlenül szerezhető gól A mérkőzéseket két játékvezető vezeti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában