dunaújvárosi játékosokkal

2019.08.27. 21:26

Bronzérem a görögországi tornáról

A szeptemberi, voloszi kontinensbajnokságra készülő magyar U 17-es lány vízilabda-válogatott a harmadik helyen zárta a háromnapos, görögországi Pythia-kupát.

Gallai Péter

A csapatban a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület három játékosa, Sümegi Nóra, Somogyvári Lili, valamint Szabó Nikolett szerepelt. Fontos állomásához érkezett a szeptember 1. és 8. között a görögországi Voloszban rendezendő, korosztályos Európa-bajnokságra készülő magyar együttes felkészülése. A korábbi dunaújvárosi játékos, Zantleitner Krisztina és Varga Tamás együttese a Pythia-kupán teszthelhette, hol tart a munkában, illetve az ellenfelekhez képest. A tornán Görögország, Hollandia, Olaszország, Új-Zéland és Szerbia szerepelt.

A dunaújvárosi klub boldog bronzérmes hármasa
Fotó: DFVE

A mieink először kiütötték Új-Zéland gárdáját (11–2), utána pedig nem bírtak a házigazdákkal (11–11), ezt követően az elődöntőben két góllal kikaptak Olaszországtól. A bronzéremért újfent a görögök következtek, akiket a helyosztón sikerült felülmúlni 8–7-re, így a lányok szerezték meg a harmadik helyet.

A válogatott az Európa-bajnokságon a B csoportban szerepel majd, ahol ellenfele lesz Olaszország, Izrael és Csehország. Nem kell nagy jóstehetség kijelenteni, hogy az itáliai együttessel leszünk majd harcban a csoportelsőségért. Aki az élen végez, az egyből a negyeddöntőbe juthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában