egy közösségért

2019.08.26. 21:10

A szakmai gárda mellett a fiatalok is játékra készek

Hétfőn délben a Kiskohász étteremben jöttek össze a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlással foglalkozó fiatal edzői. Ez a munkaebéd nemcsak egy szép gesztus volt a fiatal szakemberek számára, ennél sokkal többet jelentett.

Jankó Árpád

Fotó: LI

Meggyes Rita a hét végi NEKA Kupa harmadik helyéért joggal dicsérte serdülő csapatát. – Nagyszerű kupa volt ez a felkészülés végén, a pénteken kezdődő bajnokság előtt. Nekem is nagyobb lett a rálátásom a lányok teljesítményére. Kilenc új játékos csatlakozik hozzánk, belőlük és a régiekből kell összegyúrni egy ütőképes együttest. Sokat kell majd dolgoznunk, hogy egy szintre kerüljenek a játékosok. Külön öröm volt számomra, hogy a NEKA Kupán Kecskés Noémi lett a gólkirálynő.

Illés Márton (b) az ifi I. csapat edzője, Györgyné Oblisz Anita technikai vezető és Imre Vilmos sportigazgató
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Illés Márton edző ugyanitt második helyen végzett csapata már július közepe óta gyakorol. – Arra számítok, hogy több év munkája lassan meghozza a gyümölcsét. A második hely a mostani kupán komoly eredmény, mert csak a Győr csapata előzött meg bennünket, pedig a Debrecen, a NEKA és a Fradi gárdája is vetélkedett a jutalmakért – mondta az edző.

Nyakacska Zsolt ügyvezető és Mátéfi Eszter szakmai igazgató

Orbán Ákos, az U 14-es csapat szakvezetője szigorú tanmenettel készül a bajnokságra. – Egy hónapra előre tudom, mik lesznek az edzések anyagai. Ezzel a csapattal most kezdem a munkát, de már látható, ügyesek. Az U 14-es bajnokság nagy ugrás lesz, mert bizony jó csapatokkal fogunk játszani – ismertette a szakvezető.

Meggyes Rita utánpótlás-szakágvezető, ifi – és serdülőtréner

Az edzői sorban (nekem) meglepetésre foglalt helyet Molnár Beatrix, aki a felnőttcsapat szélsője is. – Az U 12-es csapat az enyém. Tizenkilenc gyerekkel kezdtem el a munkát, persze nagy izgalommal. Nálunk nincs eredménykényszer, a fontos számunkra a játék, és ennek megfelelően fejlődjön a lányok mozgása. Nagyon élvezem a foglalkozásokat – fogalmazott Beatrix.

Kovács Adrienn a még fiatalabb lányokkal foglalkozik. Az U 11-es az ő korosztálya. Már harmadik éve edzője ennek a csoportnak. Indulnak majd a gyermekbajnokságban, a különböző kupában. Ahogy Adrienn elmondta: a cél az alapok elsajátítása.

Az utánpótlásnál Baranyi Erzsébet, Sánta Dóra, Takács Árpád, Törő-Trautman Nikolett, Takács Józsefné edzők is megtalálhatók. Egyszóval: indulhatnak a sorozatok, a bajnokságok. A szakmai gárda, a gyerekek játékra készen állnak.

 

A feltételek biztosítva vannak

Nyakacska Zsolt ügyvezető igazgató: – Számunkra a fiatal edzői kar munkája, a gyerekek, a lányok teljesítménye nagyon fontos. Így mutatkozik meg minden évben az akadémia lényege. A feltételek biztosítva vannak. Edzőinknek csak a munkával kell foglalkozniuk. A felkészülés nagyszerűen sikerült. Jöhet a bajnokság. Még vásároltunk a lányoknak tizenöt kerékpárt is. Szeretném, ha ezzel a meghívással, a találkozásunkkal is látható legyen: az egyesület megbecsüli a szakemberek munkáját, és bennünket örömmel tölt el a lányok sikere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában