Magyarország vezeti a rangsort

2019.08.26. 21:32

A DKKA játékosai is közreműködtek a válogatottak sikereiben

A hazai szövetség honlapjának beszámolója alapján az Európai Kézilabda Szövetség közzétette európai ranglistáit a nyári utánpótlás-versenyeken elért eredmények alapján.

Gallai Péter

Gyõr 20190721 Kézilabda U19 nõi EB Európa Bajnokság döntõ Magyarország Hollandia csapat öröm érem trófea FotoTörök Attila Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Az országok a pontokat a női U 19-es és U 17-es Európa-bajnokságon, a férfi U 17-es nyílt Európa-bajnokságon, az U 19-es és U 21-es világbajnokságon elért helyezéseik alapján szerezhették meg. Az EHF az egyes tornákon megszerezhető pontokat nem súlyozta, az elsőség mindenhol 80 pontot ért. Nem meglepetés, hogy a nőknél a győri junior és a celjei ifjúsági Eb-n – az itt szereplő két, Dunaújvárosi Kohász KA játékossal vezető anyagunkban olvashatnak interjút – egyaránt aranyérmet szerző válogatottjaink révén hazánk az elérhető maximális pontszámmal vezeti a női ranglistát.

A női U 19-es válogatott hazai pályán, Győrben lett a kontinens legjobbja
Fotó: Török Attila/NS

A számítás alapján a férfiak rangsorában is az élen állunk. Itt az első négy helyezett ország csapatai nem csupán az U 19-es és U 21-es vb-n vettek részt, hanem elindultak a nyílt U 17-es Eb-n is. Utóbbira nem nevezett – és így nem szerezhetett pontokat – például a junior vb-t megnyerő francia, az ifi vb-ezüst­érmes német, vagy a mindkét vb-n legjobb négy közé jutó portugál csapat sem. Így a serdülő Eb-n és ifi vb-n egyaránt az ötödik, a junior vb-n pedig a tizenötödik helyen záró Magyarország az élen két-két ponttal megelőzte Izlandot, Spanyolországot és Svédországot a férfiak összevetésében.

Az EHF 2019-es utánpótlás-ranglistáinak élcsoportja.

Összetett (öt verseny eredményei alapján): 1. Magyarország 318 pont, 2. Norvégia 268 pont, 3. Svédország 266 pont, 4. Dánia és Franciaország 264-264 pont. Nők (az U 19-es és U 17-es Eb eredményei alapján): 1. Magyarország 160 pont, 2. Norvégia és Oroszország 132-132 pont, 4. Dánia 128 pont. 5. Franciaország 124 pont.GP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában