sport - lövészet

2019.07.03. 21:20

Közel százan „hangoskodtak” az újvárosi lőtéren

A napokban a dunaújvárosi lőtéren komoly versenyt, a Steel Challenge országos bajnokságot rendezték meg.

Jankó Árpád

A Magyar Sportlövő Szövetség patronálta a versenyt, a lebonyolítást pedig a DLSE, a dunaújvárosi egyesület vállalta.

A Steel Challenge bajnokságon kiváló hazai eredmények születtek

A rendezési jog elnyerésére előzőleg pályázatot kellett beadni. Hat fegyvernemben: kis kaliberű pisztoly, kis kaliberű puska, nagy kaliberű pisztoly és nagy kaliberű puska, valamint öntöltő sörétes és manuális (pumpás) sörétes fegyverek szerepeltek a négy lőpályán. Óriási számban, közel kilencven induló vetélkedett a hat fegyvernemben.

A dobogó második fokán Németh Gábor (Tatabánya), az első helyen a dunaújvárosi Gerháth Zoltán és harmadikként a szintén dunaújvárosi Pelsőczi Zoltán Fotó: szövetség

A viadalon hat országos bajnokot avattak. Az ország minden területéről érkeztek sportlövők Dunaújvárosba. A dunaújvárosiaknak sikerült két értékes helyezést is itthon tartani. A DLSE színeiben Pelsőczi Zoltán kis kaliberű pisztoly számban harmadik lett. Ebben a kategóriában a bajnoki címet és a kupát is dunaújvárosi sportlövő nyerte el. Ger­h­áth Zoltán három másodperc előnnyel végzett az első helyen.

Bor Norbert az erős mezőnyben az ötödik helyet szerezte meg a nagy kaliberű puska kategóriában. Az Alfa Lövész Klub (Dunaújváros) színeiben induló Fekete Zsolt kilencedik lett a kis kaliberű pisztolyban, csapattársa Uhrik Ákos pedig a negyedik helyen végzett. Ő szintén negyedik lett a manuális sörétes puska számban.

A következő fontos versenyt majd ősszel rendezik meg. A Verőcei Rapid Shooting ob előtt pedig egy felkészítő viadalt is szerveznek, ami remélhetően sokat segít majd a dunaújvárosi sportlövőknek az országos versenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában