végre zsebben a rég áhított aranyérem

2019.07.14. 21:17

Ezúttal már csúcsra ért az Universiade-válogatott

Három ezüstérem után végre felért az Universiade csúcsára a magyar női pólócsapat, amely veretlenül szerezte meg az aranyat az egyetemisták és főiskolások olimpiáján.

Szabó Szabolcs

Két komoly derbin keresztül vezetett az út a nápolyi Universiade trónjáig. Pénteken este, lapzártánkkal egy időben az elődöntőben drámai csatában győzték le Garda Krisztináék a remek erőkből álló orosz csapatot.

Bearanyozott lányok – a főiskolások és egyetemisták olimpiáján nem volt jobb a magyar együttesnél, amely hiba nélkül vette az akadályokat Nápolyban. A döntőben háromezer szurkoló előtt verték a házigazda olaszokat
Fotók: Facebook/Egyetemisport

 

Magyarország – Oroszország 16–14, büntetőkkel, 12–12 (4–5, 4–3, 1–0, 3–4)

A végig kiegyenlített találkozón a rendes játékidőben nem született döntés, következtek hát a büntetők. Az idegek harcát pedig a magyarok bírták jobban. Négyszer is betaláltak, az oroszok pedig kétszer is hibáztak.

Gólszerzők: Garda (3), Kuna, Máthé (3), Kövesdi (2), Hreztza, Brezovszki, Farkas.

Tehát, csakúgy mint két éve ismét bejutott a döntőbe a Mihók Attila és Benczúr Márton irányította magyar együttes. Ellenfele a házigazda Olaszország volt.

Garda Krisztina valóban a vérét adta a győzelemért

OLASZORSZÁG – MAGYARORSZÁG 7–8 (3–3, 1–2, 1–2, 2–1)

Gólszerzők: Garda 3, Hertzka 2, Gémes 2, Brezovszki.

Amint az előzetesen várható volt, kőkemény, parázs csatát hozott a döntő, amelyet azért szinte végig Kiss Alexandráék uraltak, akik Hretzka negyedik negyedben szerzett találatával már három góllal is megléptek. Innen még hatalmas akarattal ugyan felálltak a taljánok, de fordítani már nem tudtak a taktikusan és jól záró magyar gárda ellen.

Mihók Attila (j) ezúttal egy válogatott csapattal ért fel a csúcsra

Egy diadalmenet története

Út az aranyig: Csoportkör, Magyarország – Franciaország 17–3, Magyarország – Csehország 22–5,

Magyarország – Japán 18–7, Magyarország – Kanada 16–7,

Negyeddöntő: Magyarország –Ausztrália 7–4.

Elődöntő: Magyarország – Oroszország 12–12 – ötméteresekkel 4–2,

Döntő: Magyarország –Olaszország 8–7.

A magyar női válogatott három ezüstérem után (2009, 2013, 2017) először állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A nápolyi hősök névsora

A csapat: Kiss Alexandra (Dunaújvárosi Egyetem), Brezov­szki Gerda (DUE), Farkas Tamara (DUE), Gerendás Gemma (SE), Hertzka Orsolya (California State University), Kövesdi Vivien (TE), Gémes Alexa (DUE), Garda Krisztina (SZIE), Huszti Dóra (DUE), Mucsy Anna (BGE), Kuna Szonja (TE), Máthé Zsuzsanna (ELTE), Lekriszki Gina (DUE). Szakvezetés: Beck György (csapatvezető), Mihók Attila (szövetségi kapitány), Benczur Márton (edző).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában