Érmes helyen zárta az Universiadét a férfiválogatott is

2019.07.14. 21:31

A maratoni büntetőpárbaj jutalma: bronzmedál

Egészen az elődöntőig a lányokhoz hasonló utat járt be a dél-olasz városban a magyar férfi Universiade-válogatott, ám Horváth János és Keszthelyi Tibor legénysége a fináléba kerülésért vívott rangadón alulmaradt az USA legjobbjaival szemben, így vasárnap az oroszokkal csatázhatott a bronzéremért.

Szabó Szabolcs

Elődöntő:

Egyesült Államok – Magyarország 12–9

(2–4, 3–3, 3–1, 4–1)

Gólszerzők: Burián 5, Gyárfás 2, Várnai, Pellei.

Tegnap 11 órakor kezdődő bronzcsatában a rendes játék­időben nem született döntés, a szétlövés pedig igazi maratoni pólódrámát hozott – szerencsére a végén magyar örömkönnyekkel. A 3. helyért:

OROSZORSZÁG – MAGYARORSZÁG 10–10 (1–3, 4–2, 2–0, 3–5) – ötméteresekkel 22–23

Gólszerzők: Burián 4, Gyárfás 3, Szatmári 2, Bencz.

Az mvlsz.hu tudósítása szerint férfiválogatottunk kiválóan kezdte a mérkőzést, az első nyolc perc végén kétgólos magyar vezetést mutatott a nápolyi uszoda eredményjelzője (3–1). A második felvonásban aztán felzárkóztak az oroszok, így 5–5-ös döntetlennél várhatták a folytatást a nagyszünet után a csapatok.

Térfélcsere után a rivális lépett el kettővel, ám a negyedik negyedben egalizáltak, majd fordítottak a mieink. Nem sokáig örülhetett azonban a magyar kispad, hiszen Bencz Rolf gólja nem maradt megválaszolatlanul, kiegyenlített, sőt a vezetést is átvette Oroszország. A 10–10-es döntetlent végül Szatmári Kristóf állította be, vagyis következhetett az idegek csatája, az ötméteres-párbaj, amelyből a magyar együttes került ki győztesen.

A férfi pólósok is sikerrel zártak
Fotó: Facebook/egyetemisport

A magyar férfi Universiade-válogatott kerete:

Kapusok: Kardos Gergely, Szakonyi Dániel.

Mezőnyjátékosok: Bencz Rolf, Burián Gergő, Csacsov­szky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Loránd.

Stáb: Horváth János, Keszthelyi Tibor, Bors László.

A döntőt a házigazda olaszok vívták az amerikaiakkal. A várt izgalmak azonban elmaradtak, a házigazdák esélyt sem adva az észak-amerikaiknak végül 18–7-re diadalmaskodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában