a rájátszásban az Eger az ellenfél

2019.06.02. 23:20

A tartalékos Gorilláknak most nem volt esélyük

 A MAFSZ Divízió I. alapszakaszának záró mérkőzésén a már rájátszásba került Dunaújváros Gorillaz gárdája az eddig hibátlan, remek erőből álló Szombathely Crushers csapatát fogadta a radari sportpályán.

Szabó Szabolcs

Dunaújváros Gorillaz – Szombathely Crushers 7–45

„Rangadó, tét nélkül” – a magyar amerikaifutball szövetség hivatalos honlapja így vezette fel a szombati találkozót. A szövetség előzetes besorolása megegyezett a dunaújvárosi hívek reményeivel. Bachrathy Kornél együttesének ugyanis az volt a célja, hogy szoros meccsre kényszerítse az utóbbi négy találkozóján minden ellenfelét magabiztosan bedaráló vasiakat. Az újvárosi álmok csak egy negyeden át tartottak.

Jellemző kép, inkább a zöldeké volt a játékszer
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A szombathely szinte az első támadásából meglépett 7–0-ra, ám ezt még viszonylag gyorsan sikerült egalizálni. Hegedűs Dániel csinált egy pazar TD-t, a bónuszrúgást pedig Beretka József nem hibázta el, így az első kör után döntetlennel mehettek pihenni a küzdő felek.

A folytatásban azonban alaposan rálépett a gázra Cru­shers. A második negyed végén 7–29, a harmadik etap zárásaként pedig 7–36-os állást mutatott az eredményjelző. Természetesen, innen már nem volt út visszafelé. Sőt, a Szombathely a negyedik negyedet is megnyomta, így a vége egy vaskos vereség lett, sajnos.

Tény, a Gorillaz most tartalékos kerettel állt fel, ám védekezésben és támadásban kevesebbet nyújtott a vártnál.

Amint a felvezetésben olvashatták, a találkozónak valós tétje nem volt, hiszen az addigi négy fordulóban biztossá vált, hogy a vasiak végeznek a csoport élén, a Dunaújváros Gorillaz pedig második helyen várja majd a playoff-szakaszt.

Az sem lesz sokkal könnyebb feladvány, hiszen az az Eger Heroes lesz az ellenfél, amelytől a közelmúltban kapott ki csapatunk. Ismerve a csapatsportokat és a rájátszás lélektanát, azonban elmondható, ha a Gorilláknak június 29-én sikerül egy jó napot kifogniuk Egerben, akkor a döntős álmaik is valóra válhatnak. Addig is jó felkészülést kívánunk az Ezüsthátúaknak.

A szombati meccsen a helyi kórház gyermekosztályának szerveztek gyűjtést a csapatok és a szurkolók. Ennek eredményét a közeljövőben adják át az intézménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában