Vajda Attila számára a legfontosabb, legyen kinek szurkolnia

2019.05.18. 15:30

Száz nappal a vb rajtja előtt elindult a visszaszámlálás

A magyarországi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu-világbajnokság kezdete előtt száz nappal sajtótájékoztatót tartottak a szervezők az eseményt rendező Szegeden. Ennek jeleként el is indították a visszaszámlálást jelző órát a belvárosban.

Gallai Péter

Az esemény névadó támogatója, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. szegedi székházában tartott sajtótájékoztatón Schmidt Gábor, a magyar szövetség elnöke úgy fogalmazott: nagyon fontos verseny előtt állunk, hiszen a tokiói kvóták nyolcvan százalékát Szegeden osztják ki. 1998, 2006 és 2011 után immár negyedszer lesz Szeged a házigazda, legutóbb is magasra tették a lécet, de ezen még szeretnének emelni.

– A kormány támogatásával ötmilliárd forintból most zajlik a Maty-éri pálya történetének legnagyobb fejlesztése, ami teljesen megújul. A televíziós közvetítés az osztószigetre kerül, így hangulatosabb lesz a közvetítés a tévénézők millióinak világszerte, a helyszínre kilátogatóknak nagyszabású sportprezentációval és megújult lelátóval, több hellyel, parkolókkal és új utakkal igyekszünk kedvezni.

Kiss Tamás (b), a dunaújvárosi, most Szegeden versenyző Kárász Anna és Birkás Balázs a visszaszámláló óra előtt Szeged belvárosában
Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

 

A világbajnokságra már nyolcvannál több nemzet nevezett, és a jegyek iránt is nagy az érdeklődés, azaz minden tekintetben telt ház lesz Szegeden. A versenyzők túl vannak a téli, szárazföldi alapozáson és a tavaszi edzőtáborokon, jelenleg gőzerővel készülnek a válogatókra, jövő héten már a világbajnoki indulás lesz a tét a szegedi versenyen – erről Hüttner Csaba szövetségi kapitány beszélt.

A világbajnokság egyik kampányarca, a Dunaferr SE szakosztályának edzője, az olimpiai bajnok Vajda Attila, aki 2011-ben a Maty-éren szerzett világbajnoki aranyérmet, tehát pontosan tudja, mit jelent az itteni hangulat, a magyar nézők által nyújtott támogatás, ami semmi máshoz nem fogható. – Amikor a versenyző elkezd fáradni, és beér az utolsó kétszáz méterre, ott gyakorlatilag egy hangrobbanás történik, s nem tud mást csinálni az ember, mint felpörögni, ami a célig repíti.

A szegedi sportember nem tudott részt venni a szerdai eseményen, ugyanis versenyzőjével, Hajdu Jonatánnal a páros edzésen vett részt. – Ezt az időt sem akartam kihagyni, hiszen most minden pillanatom a körül forog, hogy versenyzőim kivívják a válogatókon a világbajnoki szereplést. A hét végi tájékoztató verseny pozitív visszacsatolást adott az olimpiai távokon, hiszen kenu kettesben „házi döntőnk volt”, mindkét hajóban térdelt Dunaferr-versenyző, Kiss Balázsék egysége lett az első, a második pedig Hajdu Jonatánéké. Emellett Balázs egyesben másodikként végzett – mondta lapunknak Vajda Attila.

A kiváló szakember kiemelte: ő majd akkor kezd el visszaszámolni, s akkor lesz igazán fontos az augusztusi esemény, ha lesz dunaújvárosi versenyzője, akinek szurkolni lehet, hogy olimpiai kvótát szerezzen. – Nagyon megtisztelő, hogy én is a világbajnokság egyik arca lehetek, s természetes, hogy népszerűsítem ezt a kiemelt eseményt, de mint mondtam, ezt nem nézőként, vagy a plakátokról szeretném csak tenni, hanem tevékeny résztvevőként, versenyzőimnek és mellette a többieknek szurkolva – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában