Sztárvendég is volt a díjátadón

2019.05.19. 21:15

A sportra, az egészséges életmódra nevelés része

Pénteken rendezték meg a Dunaújvárosi Egyetem Campus Arénájában a Suli Foci Kupa, illetve Centrum Kupa kispályás labdarúgótornák szuperdöntőit.

Gróf András

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek- és Ifjúsági Bizottsága az általános és középiskolások számára az elmúlt év végén, illetve az idei esztendő elején rendezte meg a két sorozat előcsatározásait. A Suli Foci Kupában négy korosztály csapatai mérték össze egymással erejüket, majd a két forduló végeredményeinek összesítése alapján a korosztályok első két helyezettje jutott be a fináléba. A Centrum Kupában is hasonló volt a rendezés, ám itt nem korosztályokra, hanem nemekre bontották a mezőnyt.

A Centrum Kupán a lányok között a kereskedelmi iskola lett a második

A Suli Foci Kupa végeredménye, és a döntő legjobb játékosa. I. korcsoport: Vasi I. – Nagyvenyim 1–2, Fábián Vince (Nagyvenyim), II. korcsoport: Vasi II. – Mészöly 0–4, Hollósi István (Mészöly), III. korcsoport: Vasi III. – Apostag 2–2 (2–3), Kun József (Apostag), IV. korcsoport: Vasi IV. – Petőfi Keru 0–0 (büntetőkkel 3–1), Somodi Levente (Ráckeresztúr). A Centrum Kupa végeredménye, és a döntő legjobb játékosa. Lányok: Kerós Csajok – II. Rákóczi 1–2, Enying Luca (II. Rákóczi). Fiúk: Csontzenészek – Rudas 0–1, Rácz Mátyás (Rudas).

Az FTC válogatott labdarúgója, Böde Dániel is díjakat adott át

A kupák főtámogatója Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata volt. A finálén részt vett Lassingleitner Fruzsina, aki a rendezvény egyik főszervezője volt, Hingyi László és Sztankovics László önkormányzati képviselők, valamint Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester is. Gombos István beszédében méltatta a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség munkásságát, amelynek rendezvényei rendre a fiatalokról, a fiataloknak szólnak. Kiemelte, itt szoros kapcsolatokat alakíthatnak ki egymással a gyerekek, a sportra és az egészséges életmódra való nevelés pedig szerepet játszik az egészséges felnőtté válásukban.

A középiskolás fi úk megmérettetését a Rudas iskola nyerte, miután egy góllal diadalmaskodtak a Csontzenészek felett a döntőben, a fi úk mögött Böde Dániel Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A döntő napján minden játékos édességgel, gyümölccsel és ásványvízzel frissíthette fel magát a támogatók jóvoltából. A győztes csapatok az érmek, serlegek mellett egy-egy garnitúra mezt is kaptak ajándékba. Ráadásul, a középiskolások között a legjobb fiú és lány csapat egy stadiontúrára is elutazhat a felcsúti Pancho Arénába. A szuperkupa döntőjét megtisztelte jelenlétével a többszörös magyar válogatott labdarúgó, a Ferencváros kiváló játékosa, Böde Dániel is, aki az eredményhirdetésen a díjak átadásban is segédkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában