oss!

2019.04.29. 17:00

Remekelnek a karatékák

duol.hu

Az elmúlt időszakban számos vesenyen vettek részt a Makita-Hikari Dojo sportolói. Március 31-én, Ajkán rendezték meg a „Sun-Dome Kupa” elnevezésű WKF szabályrendszerű versenyt. Ez az a szabályrendszer, amit elfogadtak az olimpiára. Az egyseület beszámolója szerint ezen két karatéka, Kovács Bence és Kovács Máté indultak felnőtt + 75 kg-os kategóriában. Főleg azzal a céllal, hogy gyakoroljanak. A tréning olyannyira jól sikerült, hogy Ők ketten játszották a döntőt, pontosabban mondva a döntőben Máté visszalépett bátyja, Bence javára, mivel edzésen keményen gyakorolnak egymással, de versenyeken saját elhatározásukból és szüleik kérésének engedve, nem küzdenek egymással.

A Makita-Hikari Dojo csapata

2019-04-27 Ercsi, Ippon Shobu Karate Diákolimpia:

Április 27-én, szombaton Ercsiben a Baczakó Péter Sportcsarnokban került megrendezésre a 2019. évi Ippon Shobu Karate Diákolimpia. A versenyen 49 egyesület által felkészített 310 versenyző, 520 nevezéssel képviselte az oktatási intézményeik színeit. Az elmúlt évhez képest mintegy 40 fővel több versenyző indult, így kicsit élesedett a végső jó helyezésekért folyó küzdelem az egyes korcsoportokban.

A Hikari Dojo most kicsit szerényebb létszámmal, 8 versenyzővel nevezett be. A fiúk igyekeztek helyt állni, ám az is meglátszott, hogy van még min javítani. Kovács Máté, Szlávik Bence és Kovács Bence részére ez a próbatétel az őszi nagy eseményekre (VB – EB) való felkészülést részét képezte, ez főleg a kumite számokra volt igaz, mivel most külön erre a versenyre nem kellet hangolódniuk – ez nem volt elvárás, hanem úgymond az edzéseik részét képezte a feladat.

Az is megmutatkozott, hogy a lányok erőnlétén, harcosságán még van bőven javítani való. A versenyen Németh Kitti és Schneider László versenybíróként vettüek részt. Májusban két nagy megmérettetés van hátra, az egyik a Magyar JKA Karate Szövetség zárt Országos Bajnoksága, ennek Törökbálint ad otthont, illetve a Csehország, Kadan városában megrendezésre kerülő JKA Korosztályos Európa Bajnokság. Ez utóbbi versenyre még most folyik a válogatás.

Ippon Shobu Karate Diákolimpia 2019-04-27 Ercsi – MAKITA – HIKARI DOJO eredmények

III.krcs. lány kata – 3. TAKÁCS NIKOLETT

III.krcs lány kihon ippon kumite – 1. TAKÁCS NIKOLETT (GÁRDONYI ÁLTALÁNOS ISKOLA TANULÓJA)

V.krcs. lány kihon ippon kumite – 3. FATALIN ENIKŐ NOÉMI (ARANY ÁLTALÁNOS ISKOLA TANULÓJA)

VIII.krcs. lány kata – 2. FATALIN VIKTÓRIA ZSÓFIA (ARANY ÁLTALÁNOS ISKOLA TANULÓJA)

Junior férfi kata – 1. SZLÁVIK BENCE (BÁNKI SZAKKÖZÉP ISKOLA TANULÓJA); 2. KOVÁCS MÁTÉ (RUDAS SZAKKÖZÉP ISKOLA TANULÓJA)

Junior férfi ippon shobu kumite – 1. KOVÁCS MÁTÉ; 3. SZLÁVIK BENCE

Felsőoktatás férfi kata – 2. KOVÁCS BENCE (DUNAÚJVÁROS EGYETEM HALLGATÓJA)

Felsőoktatás férfi ippon shobu kumite – 1. KOVÁCS BENCE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában