A csapatok között a másodikok lettek

2019.04.15. 12:15

Nevezési rekordot döntött a Mezőfalván rendezett Tusják János-emlékverseny

A Dunaferr Sportegyesület a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal közösen rendezte meg a napokban a Tusják János-emlékversenyt Mezőfalván, amely a DAK Kupa Közép-magyarországi Diák I-II. szabadfogású területi egyéni bajnoksága is volt. A rendezvény rekordot döntött, hiszen több mint 180 nevezés érkezett.

Horváth László

A megnyitó során természetesen megemlékeztek Tusják Jánosról, a sportegyesület birkózó szakosztályának egykori elnökéről, vállalkozóról, aki a 2000-es évek elején talán a legnehezebb időszakban állt a sportág mellé. Anyagi és erkölcsi támogatásának köszönhetően a dunaújvárosi birkózósport átvészelve a nehéz éveket, később a fejlődés útjára léphetett. Az eseményen Pintér Attila szakosztályelnök, Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke, valamint Tarány Gábor a DAK Acélszerkezeti Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és nyitotta meg a versenyt.

Pirosban Vass Attila, a Dunaferr versenyzője, aki nyolcaddöntős helyezésig jutott
Fotó: Horváth László

Dunaújvárosi színekben (a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE sportolóiként) harmincan, az Enying VSE (a Dunaferr SE fiókszakosztálya) képviseletében tizenkét fő lépett szőnyegre, akik között számos kezdő birkózó is akadt, ők mindössze néhány hónapja ismerkednek a sportággal. A versenyen a tét az országos döntőbe jutás volt. A helyezéseket tekintve összesen két arany-, tíz ezüst-, és öt bronzérmet, illetve két negyedik és tizenegy ötödik helyet szereztek a Dunaferr fiataljai, és tizenhatan jutottak be tovább. A csapatversenyben a dunaújvárosiak másodikként zártak.

Az eredményhirdetéskor egyéb szempontok alapján is elismertek néhány versenyzőt. A legjobb dunaújvárosinak járó díjat Pupp Bence kapta, a Gurics György BDSE-től Tóth Nimród, az Enying VSE színeiben pedig Takács Mihály érdemelte ki az elismerést. A további 3 különdíjat Nagy Erik, Juhász Felicián és Garbacz Bence vehették át.

A Dunaferr SE és fiókszakosztályainak egyéni dobogós eredményei. Diák II-es korcsoport (2007–2008-ban születettek). 26 kg: 2. Nagy Erik (Dunaferr SE), 3. Földesi Martin (Enying). 29 kg: 2. Garbacz Bence (Dunaferr SE). 50 kg: 2. Erdélyi Bulcsú (Dunaferr SE). 58 kg: 2. Tóth Nimród (Dunaferr). 69 kg: 1. Pup Bence (Dunaferr), 2. Veréb Dávid (E­­nying). +69 kg: 1. Bodor Máté (Gurics-Dunaferr), 2. Éva István Bence (Gurics BDSE).

Diák I-es korcsoport (2006–2007-ben születettek, 2008 külön engedéllyel). 29 kg: 2. Garbacz Bence (Dunaferr). 35 kg: 3. Gárel Erik (Dunaferr). 46 kg: 2. Rostás Arnold (Dunaferr), 3. Szentpáli Zalán (Dunaferr). 54 kg: 2. Takács Mihály (E­­nying). 58 kg: 3. Tóta Csongor (Dunaferr SE). 85 kg: 2. Éva István Bence (Gurics BDSE). 3. Bodor Máté (Gurics BDSE).HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában