A székesfehérvári együttest győzték le a döntőben

2019.04.23. 19:30

Angyali kupasikerrel zárult a szezonjuk

Parádés fináléval zárták a szezont a dunaújvárosi jégkorongos „kislányok”, ugyanis az Angels NJSE megnyerte a háromnapos IV. Méri Janka Emléktornát, amit a Kanadai Magyar Hokiklub szervezett Budapesten nemrégiben.

Balogh Tamás

A ragyogó záró menetelésről Herku Mónika, a csapat edzője a következőketnyilatkozta lapunknak.

– Ez a rendezvény ismét remek hangulatot teremtett a Tüskesátorban és a Tüskecsarnokban egyaránt. Sok lelkes, vidám és jókedvű jégkorongozó lánnyal találkozhattak azok, aki kilátogatottak erre a helyszínre. Ez alkalommal is voltak igazi kezdők, olyan kislányok, akiknek ez volt az első nagypályás mérkőzésük, ezért ők még izgatottabban várták az előttük álló küzdelmeket – kezdte a beszámolót.

– Az ellenfeleink a csoportban a KMH Fehér, a Serbian Girls és a Gyergyószentmiklós voltak. A mi lányaink is nagyon várták ezt a tornát, a szerbekkel itthon egy héttel a torna előtt 4–4-et értünk el. Szerettük volna legyőzni őket, és ezúttal megérdemelten sikerült, hiszen okosan és jól játszottunk, 2–0 lett a végeredmény. A KMH Fehér – Angels mérkőzés 0–12-es döntő fölényünkkel zárult.

A siker után jöhet egy rövid, de jól megérdemelt pihenő, majd utána kezdődik a felkészülés a következő szezonra
Fotó: BAT

 

A Gyergyó csapatát nem ismertük, de a nagy küzdelem után született 1–1-es döntetlen is elég volt a döntőbe jutáshoz. Az elért eredményünkkel csoportelsőként zártunk. A helyosztókra a Tüskecsarnokban került sor, mi a Fehérvárral játszottunk a döntőben. Tudtuk, hogy ez nagyon nehéz mérkőzés lesz, mivel ők az U25 -ös csapatukkal indultak el ezen a tornán. Mi pedig a lehető legfiatalabbal, a 10-18 éves kislányokkal. Jobban izgultam, mint eddig bármelyik meccsemen. Nagyon szerettem volna megnyerni a kupát, ugyanis a második helyen már végeztünk, de itt még sosem sikerült győznünk. Rengeteg korcsolyázással, fegyelmezett játékkal, igazi csapatmunkával ezúttal sikerült! Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiát 3–2-re győztük le. A további sorrend: Gyergyói HK, KMH Piros, Serbian Girls, Óbudai JA, MAC Marilyn, KMH Fehér.

A díjátadón kihirdették a csapatok legjobb játékosait, a gólkirályt, legjobb hátvédet, a legjobb kapust és a legtöbb pontot szerző játékost is. Különdíjat kaptak még a szülinapos játékosok és megjutalmazták a torna legfiatalabb kis tehetségét is, így számos ajándékot osztottak ki. A díjakat Kóger István, a KMH szakmai igazgatója, Gebei Péter játékvezető mentor, Jari Risku, az EWHL női csapat vezetőedzője, valamint a KMH egykori játékosának, Méri Jankának apukája és testvére adták át a játékosoknak.

Ezzel a tornával vége a szezonnak az Angels számára. Most rövid pihenő következik mindenkinek, azután megkezdődnek a szárazedzések, egy még sikeresebb következő szezon megalapozásának érdekében.

A torna három egyéni díja is az övék

A legtöbb szerzett ponttal a torna MVP-je Maricsek Sára, a legjobb játékosa Tóth Boglárka, kapusa Révész Zsuzsanna lett. A legjobb védőnk Chlepkó Zsófia, a shootoutot bemutató kapusunk Vinkler Jázmin, a csapat felfedezettje Pásztor Flóra. A győztesek névsora: Révész Zsuzsa, Vinkler Jázmin, Chlepkó Zsófia, Balogh Rebeka, Jakab Flóra, Szántó Tilda, Vinkler Vanda, Mezei Panna, Tóth Boglárka, Maricsek Sára, Tan Goksal, Csányi Mónika, Kováts Andrea, Pásztor Flóra, Lukács Anna. Edzők: Herku Mónika, Győri Tamás, és Portik Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában